El valldoreixenc Miquel Sen reviu els cruels 'fets de Casas Viejas' de 1933 en la seva darrera novel·la


  • Comparteix:

La presentació de llibre ha donat el tret de sortida als actes de Sant Jordi a Valldoreix

La presentació de llibre ha donat el tret de sortida als actes de Sant Jordi a Valldoreix

'L'únic patrimoni que sovint ens queda, és la memòria, si la perdem, ho perdem tot'. Així ha clos l'escriptor Miquel Sen la presentació de la seva darrera novel·la, 'La memòria muda', en que recupera la històrica sublevació camperola de Casas Viejas l'any 1933.

En una Nau de Cultura amb força gent, l'escriptor valldoreixenc Miquel Sen ha explicat que es trobaran els lectors en la que és la seva tercera novel·la. Es tracta d'una 'ficció històrica', segons l'autor, que pren uns episodis històrics reals com els anomenats 'fets de Casas Viejas' de punt de partida i que són el fil conductor de la novel·la, que es mou en un principi entre l'Espanya de la II República i la França que s'encamina al desastre de l'ocupació nazi.

Es tracta d'un material que Miquel Sen tenia 'adormit' des de fa més de 20 anys, quan va preparar un guió de cinema, amb l'idea de fer una pel·lícula de denuncia política. El projecte però es va deixar córrer finalment per manca de pressupost. Ho explica Miquel Sen.

Miquel Sen

Vam muntar una cosa important, amb artistes com Paco Rabal o Ángela Molina, però per fer cinema necessites molts diners


D'altra banda, Miquel Sen, reconegut escriptor de molts llibres gastronòmics, ha volgut refermar la seva voluntat i gust, primer per qualsevol tipus d'escriptura i temàtica, i segon per la novel·la destacant-ne que et permet viure la teva pròpia vida i la dels personatges que vas creant. L'escoltem.

Miquel Sen

Recordant una frase cèlebre, quina desgràcia no escriure perquè si ho fas, vius la teva vida i la dels personatges que crees. És per això que la novel·la em tira més, tot i que els llibres gastronòmics gairebé te'ls pot menjar


Recordem que es tracta de la tercera novel·la de Miquel Sen, després de 'La noche siempre llega' i 'Un artículo de encargo'. De temàtica gastronòmica destaquen 'Cuinar per als amics', 'El gran llibre de la cuina' o La cuina catalana' entre molts d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.