Èxit d'assistència a la inauguració de l'exposició conjunta de pintura i escultura de Paulina Muxart i Artigasplanas


  • Comparteix:

En una galeria Artbubble plena a vessar s'ha inaugurat l'exposició conjunt que combina la pintura de Paulina Muxart i l'escultura d'Artigasplanas i que es pot veure fins el proper 22 de maig. Muxart hi aporta 5 combinacions de gran format sobre tela i fusta i dotze sobreposicions de petit format sobre paper, mentre que Artigasplanas mostra 10 escultures en bronze de petit format.

La pintura de Paulina Muxart i l'escultura d'escultura d'Artigasplanas són els protagonistes de l'exposició de la galeria Artbubble que es podrà veure fins el proper dia 22 de maig. En un acte d'inauguració multitudinari, tots dos artistes han mostrat la seva satisfacció per aquesta proposta que exposa algunes de les darreres obres d'aquests artistes i professors que comparteixen les aules de l'Escola Superior d'Art i Disseny 'Pau Gargallo' de Badalona.

L'escultor Artigasplanas mostra deu figures femenines en bronze de petit format, bastant sintètiques i que es presenten en posicions elevades. Unes peanes de ferro, que també formen part de l'escultura com explica l'autor i que presenta les figures des d'un punt de vista privilegiat i alhora inestable. L'escoltem.

Artigasplanas

L'elevació posa les figures en una posició de vista privilegiada o delicada segons es miri, amb una certa atracció cap


Artigasplanas ha volgut destacar, a més, que en algunes peces ha fet tot el procés de creació, incloent la fundició i que ha buscat manipular el mínim els bronxes un cop sortien de la fundició.

De la seva banda, la pintora Paulina Muxart, ha presentat una sèrie de dotze petites peces sobre paper i cinc combinacions sobre tela i paper, i on la pintora, diu, s'hi sent més còmode. Les peces sobre paper han sorgit de les petites restes de pintura que fa l'autora quan està preparant altres obres i que va guardant amb la intenció de poder-les exposar. Les combinacions de diferents quadres però que formen una sola peça, són potser les més interessants per la seva original proposta de tall i continuitat i presenten uns contrastos de color que atrauen la mirada de l'espectador. Escoltem Paulina Muxart.

Paulina Muxart

M'interessa molt la vibració del color i les diferents sensacions espacials. Els diferents colors generen diferents plans i pretenc que la mirada faci un recorregut


En aquest sentit, Muxart ha insistit en les sobreposicions de papers en les peces de petit format, com si fossin, diu, murs on poder-se amagar i sortir i també en el contrast que hi pot haver entre la fluidesa de la pintura i el tall sec que es forma quan s'acaba una peça i s'inicia una altra que té un recorregut diferent, en el cas de les combinacions de gran format.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.