Sant Jordi molt participatiu a Valldoreix i amb un alt component reivindicatiu de la llengua catalana


  • Comparteix:

Èxit de participació a la celebració de Sant Jordi a Valldoreix. El Casal de la Gent Gran i les diferents entitats de la zona han estat els protagonistes d'una jornada molt participativa i que ha servit també per reivindicar el paper de la llengua catalana.

El Casal d'Avis de Valldoreix ha organitzat un matí de Sant Jordi reivindicatiu des del punt de vista de la llengua catalana. I és que un homenatge al filòleg Joan Coromines, una taula rodona sobre l'ús del català i un concert de la Coral Esclat de Germanor que ha culminat amb el cant dels Segadors han omplert les activitats del matí, donant a aquesta festa un caire molt patriòtic. Així ho ha explicat la presidenta del Casal d'Avis, Isabel Castells.

Isabel Castells

Ha sigut molt patriòtic perquè al final hem cantat els Segadors i tothom s'hi ha ajuntat, i a més, el tema ens portava a defensar el català com a eina de la nostra manera de ser.


De la seva banda, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha fet una valoració positiva de la jornada i ha volgut destacar el poder de convocatòria i la capacitat d'organització que ha demostrat un cop més la gent gran de Valldoreix.

Montserrat Turu

Els nostres avis tenen un gran poder de convocatòria i una bona capacitat d'organització, a més tots els actes han estat molt interessants


Ja a la tarda, una dramatització del Quixot amb variacions d'Strauss, a càrrec dels Marxosos del Vallès i el Casal d'Avis, diferents espectacles de poesia de la mà de l'Associació Cultural Pentagrama i del Grup de Teatre Espiral o una conferència sobre 'Lectura productiva' han estat centrat la programació especial de l'EMD de Valldoreix per la festa del Llibre i de la Rosa.

La jornada ha culminat amb la projecció de la pel·lícula 'Shakespeare in love', a la Nau de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.