El nou Teatre la Unió encara la recta final

L'equipament nou estarà enllestit abans d'acabar l'any, però encara no entrarà en funcionament


  • Comparteix:

Les obres del Teatre la Unió estan gairebé enllestides. Després d'anys d'espera i diversos entrebancs, l'espai escenotècnic estarà completament acabat abans de finalitzar l'any. Tot i així, l'equipament nou encara no entrarà en funcionament. Abans s'ha de dissoldre el consorci entre l'Ajuntament i La Unió, fer la divisió horitzontal de la propietat, concretar el sistema de gestió i dotar-lo amb un pressupost per poder desenvolupar una programació. Segons ha concretat l'alcalde, Josep Maria Vallès, la idea és que tot això es pugui completar durant el 2025 i incorporar el Teatre la Unió a l'oferta cultural de la ciutat des d'una visió global i coordinada de tots els equipaments locals.

Vallès ha visitat aquest divendres les obres, acompanyat de la regidora de Cultura, Núria Escamilla, i el regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós; així com membres de La Unió i dels responsables arquitectònics de les d'adequació.

Visita a les obres del Teatre la Unió

Visita a les obres del Teatre la Unió / Foto: Cugat Mèdia



Aquests treballs es van adjudicar a IMESDE, integració, distribució i enginyeria escènica SL a finals del 2022 i han tingut un cost de 2,66 milions d'euros.

Inclouen la instal·lació de tots els elements necessaris perquè el teatre pugui acollir de nou espectacles amb públic.

  • Escenografia (tarimes, cortinatges, teló ignífug...)
  • Instal·lacions de la caixa escènica, amb sistemes de moviment d'escenografia
  • Il·luminació escènica
  • Sistemes i elements vinculats a l'acústica del teatre
  • Graderia retràctil
  • Butaques públic (400 localitats)
  • Instal·lacions dels camerinos (taules, cadires...)
  • Elements fonoreductors en el contenidor del teatre


  • Imatge de la rehabilitació de l'espai

    Imatge de la rehabilitació de l'espai / Foto: Cugat Mèdia



    Amb aquesta posada a punt, l'espai podrà encabir 400 espectadors asseguts i 800 a peu dret, ja que les grades són retràctils. A més, el projecte també inclou incorporar elements escenotècnics a la sala Clavé.

    Aquests treballs són la darrera fase de la rehabilitació de tot l'edifici de La Unió, a càrrec de Dilmé Fabré Torras i Associats.

    El retorn del Teatre la Unió a la programació cultural

    Tot i que l'equipament encara la recta final de la seva rehabilitació, la posada en funcionament encara haurà d'esperar. El primer pas és la dissolució de l'actual consorci, que està pendent de la resolució del contracte amb la llogatera del bar, que reclama una indemnització. La regidora de Cultura, Núria Escamilla, s'ha mostrat confiada en què s'arribarà a un acord d'indemnització i es podrà seguir amb els tràmits administratius per a la gestió de La Unió.

    Amb això s'haurà d'afrontar el repartiment amb l'entitat i el seu model de gestió. Tot i que l'equip de govern encara no ha concretat aquest aspecte i es mostra partidari de fer-ho des d'una visió global de xarxa entre tots els equipaments de la ciutat; des de La Unió aposten per poder incorporar-se a la gestió de l'equipament d'alguna manera.




    Josep Maria Vallès

    Hem de tenir una visió global de la ciutat. Tenim diferents equipaments com el Teatre-Auditori, el de Mira-sol, el de Valldoreix. Hem de tenir una visió molt global de tots els equipaments culturals.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.