L'Assemblea Metropolitana Manifesta busca cinc santcugatencs

Se celebrarà en el procés de la Capital Europea de la Democràcia


  • Comparteix:

Imtage de gent a carrers de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imtage de gent a carrers de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat es troba entre els 12 municipis que participen en l'Assemblea Metropolitana Manifesta en el marc de la Capital Europea de la Democràcia. La iniciativa busca persones involucrades al teixit cultural, social i ecologista del municipi per representar la ciutat a les tres trobades que es faran entre març i maig. L'objectiu d'aquesta assemblea és proposar i impulsar projectes destinats a polítiques culturals i ecosocials. A més, el Monestir de Sant Cugat serà una de les seus de la biennal Manifesta15, vinculada a aquesta iniciativa.

Manifesta 15 engega una nova edició d'aquesta assemblea participativa que se celebra dins del marc de la Capital Europea de la Democràcia, que des de l'any passat és Barcelona. Aquest espai, però, està conformat per a 11 ciutats més de l'àrea metropolitana, entre les quals es troba Sant Cugat.

L'Assemblea Metropolitana Manifesta comptarà amb la participació de cinc persones de cada un dels municipis, i que en total conformaran un grup de 60 participants, als quals es demana que estiguin interessats i involucrats en la transició ecosocial, l'art i les polítiques culturals dels respectius municipis. A més, l'Assemblea els escollirà seguint criteris d'orígens socioculturals, més enllà de variables com gènere, edat i geografia. Des del 30 de gener i fins al 19 de febrer, les inscripcions es poden fer des d'aquest enllaç.

L'Assemblea es farà en tres dates i llocs diferents. El 21 de març a Barcelona, el 25 d'abril a Sabadell i el 23 de maig a l'Hospitalet. Totes elles de 9 h a 14 h i amb una compensació econòmica de 50 euros a cada sessió per als participants, sempre que es comprometin a assistir-hi a les tres.

La pregunta base és: "Com podem imaginar espais col·laboratius metropolitans que puguin influir en les polítiques culturals des de la perspectiva de la transició ecosocial?" Tot el debat i propostes de projectes giraran entorn d'aquesta qüestió. Així com discutir com s'aplicarà la futura Llei de Drets Culturals, i com aniran de la mà la cultura, la transició ecosocial i la regió metropolitana. Des de la Capital Europea de la Democràcia pretenen aconseguir desenvolupar els treballs i resultats que s'aportin per millorar la participació ciutadana i les polítiques culturals, artístiques i ecosocials.

Biennal Manifesta 15

Vinculada a l'Assemblea Metropolitana es troba la Biennal Manifesta15 que tindrà el Monestir de Sant Cugat, les Tres Xemeneies (Sant Adrià del Besòs) i la Casa Gomis (el Prat) com algunes de les seus principals. La proposta, que se celebrarà del 8 de setembre al 24 de novembre, té com a amfitriona Barcelona i compta amb la participació d'11 ciutats metropolitanes més.

La biennal d'enguany té com a temes principals "Imaginant futurs", "Cuidar i ser cuidats" i "Equilibrant conflictes", i l'objectiu és que diferents emblemes o espais de cada seu representi una d'aquestes tres idees. En el cas del Monestir de Sant Cugat, acollirà el lema "Cuidar i ser cuidats".

Dins del marc del Manifesta, la Canals Galeria d'art presentarà una exposició d'octubre a desembre de 2024. El representant local de l'equip artístic del Manifesta és el tècnic de Cultura de l'Ajuntament Andreu Dengra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.