Els visitants santcugatencs es redueixen durant el segon any de vida del Museu però es manté el públic de fora


  • Comparteix:

La segona fase de l'exposició permanent que explica la història del Monestir estarà l'any 2006

La segona fase de l'exposició permanent que explica la història del Monestir estarà l'any 2006

Més de 30.000 persones han passat pel Museu de Sant Cugat durant el seu segon any de funcionament. Aquesta xifra suposa un descens respecte el primer any de funcionament d'aquest equipament, un fet que des de l'Ajuntament asseguren que es deu a un descens dels visitants santcugatencs, que un cop passada la novetat, han reduït una mica el nombre de visites. Si que es manté, en canvi, el nombre de visitants de fora del municipi.

Unes 30.000 persones, 20.000 menys que el primer any, han passat pel Museu de Sant Cugat duran el segon any de funcionament d'aquest equipament. Tot i aquesta davallada, la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, fa una valoració positiva de la resposta que està tenint aquest Museu, que atreu gent de dins i de fora del municipi.

En aquest sentit, Solé ha explicat que el que s'ha reduït en aquest segon any han estat les visites dels propis santcugatencs, que un cop passat l''efecte novetat', ja no s'han acostat tant a aquest equipament. En canvi, si que s'han mantingut les visites de les persones de fora del municipi. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, en el magazín 'Barra lliure' d'aquesta emissora.

Àngels Solé

La veritat és que no hem tingut el mateix ressò que vam tenir el primer any, sobretot amb el públic santcugatenc. Si analitzem les dades, ens mantenim estables amb el púiblic de fora i això és important perquè vol dir que el Monestir continua sent un reclam turístic important.


Solé ha afegit que això entra dins els paràmetres habituals i que és un fet que s'ha de compensar amb una bona política d'exposicions temporals.

Pel que fa a la segona fase del Museu, l'any 2006 és previst que estigui enllestida l'exposició permanent que explica la història del Monestir, i de la qual en falta la vessant econòmica, política i social d'aquest espai en l'època medieval.

D'altra banda, l'Ajuntament continua treballant en el Pla Director del Monestir, que contempla entre d'altres coses, l'habilitació de la sala gòtica que hi ha soterrada en el subsòl del Monestir, i que està previst ampliar fora del perímetre de la muralla, per poder gaudir de diferents espais per fer exposicions temporals de gran embergadura. Àngels Solé.

Àngels Solé

El que volem és recuperar aquest espai que quedarà en el subòl i per tant desde dalt no es veurà. Per fora del perímetre de la muralla ho ampliarem i farem uns espais per fer exposicions permanents.


Pel que fa a les subseus, actualment s'està treballant en un projecte per poder fer visibles les restes de l'antiga vila romana de Can Cabassa, abans fins i tot de fer-hi la musealització, i s'està ultimant també un conveni amb les propietàries de Sant Adjutori i el Forn Ibèric, per tal d'acabar el projecte de musealització.

En el cas del Celler Cooperatiu, la tinent d'alcalde ha lamentat que les obres de rehabilitació que finança el Ministeri de Foment, continuïn aturades, però ha assegurat que s'està treballant en els projectes per habilitar un espai per explicar el pas del Sant Cugat agrícola a la ciutat actual, així com per habilitar un espai per als castellers i altres activitats de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.