Els Amics de la Unesco preparen una campanya perquè les escoles de Sant Cugat apadrinin escultures


  • Comparteix:

L'objectiu és que els nens i nenes coneguin el nostre patrimonin a través de diferents activitats

L'objectiu és que els nens i nenes coneguin el nostre patrimonin a través de diferents activitats

L'Associació d'Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat impulsa una campanya perquè diferents escoles del municipi apadrinin escultures de la ciutat, a través de diferents activitats. Aquesta iniciativa, que s'està preparant conjuntament amb l'Ajuntament, vol donar a conèixer el patrimoni del municipi i educar els més petits en l'estimació i el respecte per aquests elements identitaris de la ciutat.

L'objectiu de l'Associació d'Amics de la Unesco és donar a conèixer tot aquest patrimoni d'escultures i monuments del nostre municipi i implicar els més petits en la seva cura i conservació.

I és que per al president d'aquesta entitat, Llorenç Batchellí, una de les coses més importants que es pot ensenyar a una persona és el respecte i l'estima per aquells elements identitaris d'un poble o una ciutat, com poden ser els seus monuments i les seves escultures.

Llorenç Batcehllí

L'educació és molt important en tots els camps i una de les més importants que es pot fer és la del respecte per poder estimar i conservar allò que ens identifica més: les escultures i els monuments.


Amb aquesta voluntat, l'entitat ha fet un inventari de més d'una trentena d'escultures, elaborant una fitxa amb el nom de l'autor i les dades més significatives de cada una. Aquesta informació es facilitarà a les escoles per tal que algunes classes o grups d'alumnes apadrinin alguna d'aquestes escultures i facin una sèrie d'activitats al seu voltant, ja siguin dibuixos, treballs o tenir-ne una certa cura. Ho explica el vocal de l'associació d'Amics de la Unesco Valldoreix - Sant Cugat, Josep Andrés.

Josep Andrés

Vam localitzar quasi totes les que hi ha, hem buscat els autors, les hem situat sobre el planell, i l'objectiu és interessar a les escoles perquè els nens s'interessin per aquestes escultures i els dediquin algunes activitats.


De moment, el projecte encara s'està acabant de perfilar amb l'Ajuntament, però la voluntat de l'entitat seria poder-lo posar en marxa de cara al curs vinent, tal i com ja s'està fent actualment a Girona..



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.