Carlos Zanón i Gerald Fannon tanquen la darrera sessió de 'Duets de poesia' de la temporada


  • Comparteix:

Carlos Zanón i Gerald Fanon han estat els protagonistes de la darrera edició de 'Duets de Poesia' de la temporada, que ha permès, com és habitual, acostar-se a l'obra de dos poetes. Davant un públic entregat, tots dos autors han parlat de temes tan universals com l'amor, les relacions de parella o la mort, però també de música i de cinema.

Sota la curiosa paradoxa de gaudir d'una trobada amb un poeta català que escriu en castellà i un britànic que escriu en català principalment, la darrera edició de la temporada de 'Duets de poesia' del Café Auditori ha continuat amb el seu format habitual de 'tour de force' entre dos poetes.

En aquesta ocasió, la trobada ha reunit el barceloní Carlos Zanón i l'irlandès i afincat a Catalunya des de fa 20 anys Gerald-Patrick Fannon, que des de ja fa anys és el responsable de la programació del Teatre Auditori de la nostra ciutat. Tots dos han coincidit a destacar la forta influència de la música i el cinema en la seva poesia. Fannon, ha destacat que, al contrari que molts poetes que necessiten silenci per trobar el camí de la inspiració, ell necessita la música per escriure.

Gerald Fannon

La música és una cosa que necessito per escriure, al igual que el Carlos, i les seves influències es deixen sentir directament en els meus poemes i també en els seus


Així mateix s'ha expressat Carlos Zanón qui ha descrit la seva poesia com urbana, amb influències de Rimbaud, Baudelaire, o del rock and roll. Unes influències que es deixen sentir en les temàtiques que fins ara ha tractat en la seva obra amb l'objectiu de remoure el pensament dels seus lectors i no deixar-los viure en 'un món còmode i alhora irreal' en que sovint cauen les persones . Bona prova d'això és la història que s'amaga darrera del seu darrer llibre, 'Algunas maneras de olvidar Gengis Khan'.

Carlos Zanón

El darrer llibre parla sobre la hipocresia en que vivim dient que el que volem és ser nosaltres mateixos, trobar un company, etc... Quan el que en el fons ens posa a 100 és una persona que ens doni canya, que ens destrossi la vida. En el fons, no busquem un company, busquem un botxí


Zanón, també ha volgut aprofitar l'acte per destacar la importància del format de 'Duets' que permet apropar la poesia al públic, ja que creu que un dels majors problemes que pateix és que s'ha desvinculat de la gent i de la vida. Zanón també ha avançat que es troba treballant en un projecte sobre els personatges de Disney, del qual ha llegit un petit avanç, un poema titolat 'Nunca escuchas cuando yo te hablo'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.