Prop de 7.000 persones consulten l'Oficina de Turisme durant el segon any de funcionament


  • Comparteix:

250 persones han participat, en aquests dos anys, en algun dels 5 itineraris ofertats per aquesta oficina

250 persones han participat, en aquests dos anys, en algun dels 5 itineraris ofertats per aquesta oficina

L'Oficina de Turisme ha rebut, durant el seu segon any de vida, prop de 7.000 consultes. Tot i que aquesta xifra és inferior a la de l'any passat, des de l'Ajuntament ho atribueixen al fet que ja ha passat la novetat del primer any i fan una valoració positiva de la resposta que està tenint aquest equipament. D'altra banda, més de 250 persones han assistit en aquests dos anys a algun dels itineraris programats per la oficina.

L'atractiu turístic de Sant Cugat està viu i és patent. Així ho ha assenyalat la tinent de Cultura Àngels Solé que ha explicat que, des de la seva creació, ara fa dos anys, l'Oficina de Turisme ha rebut més de 15.000 consultes, la majoria d'elles realitzades a la mateixa seu, a la Torre de l'Homenatge del Monestir.

Tot i que durant aquest segon any de funcionament, l'Oficina ha rebut menys consultes -ja que durant el primer any van arribar a les 10.000-, el volum de demandes ha continuat sent important, un fet que demostra, segons Solé, que un cop passada la novetat, continua havent-hi un interès per la ciutat i el seu patrimoni. Així ho ha dit en declaracions al magazine 'Barra Lliure' d'aquesta emissora.

Àngels Solé

El promig de consultes per any és similar i a més a més està prou bé. Això demostra que l' interés cap als nostres actius culturals es manté i està viu.


Cal destacar també que de les 7.000 consultes fetes aquest darrer any, la major part - més de 5.900- han estat presencials, és a dir, directament a l'Oficina, mentre que 870 s'han fet per telèfon, 196 a través del correu electrònic i la resta per fax.

Pel que fa als itineraris turístics que s'ofereixen des d'aquest espai, al llarg d'aquests dos anys més de 250 persones han assistit a alguna de les cinc propostes ofertades. Segons les dades, la meitat dels assistents han estat santcugatencs tot i que per a la tinent d'alcalde, aquests recorreguts representen també un atractiu turístic per persones de tota Catalunya i de l'estranger.

El que ha tingut més èxit ha estat, de moment, el que porta per títol 'El monestir et sorprendrà: el claustre, campanar i església'. També cal destacar però el darrer recorregut que s'ha posat en marxa, 'Del Camí dels Monjos fins la Guerra del Francès', que vol donar a conèixer part del camí que uneix el Monestir de Sant Cugat amb el de Sant Llorenç del Munt. Solé ha explicat que la intenció és allargar l'actual passejada fins la Serra de la Guinardera, amb l'objectiu de transformar l'itinerari 'en una autèntica excursió'.

Àngels Solé

Actualment l'itenerari del camí dels monjos arriba fins l'ermita de Sant Domènec. La intenció és allargar el recorregut fins a la Serra de la Guinardera, estem treballant en el projecte.


Per últim, i amb l'objectiu d'oferir un millor servei, l'Oficina de Turisme ha ampliat els seus horaris de cara a l'estiu i l'horari d'atenció s'allargarà les tardes de dissabte i els dies festius fins les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.