Sebastià Serrano parla dels beneficis de la lectura en una nova xerrada del cicle 'Diàlegs amb escriptors'


  • Comparteix:

La xerrada, organitzada per la Llibreria Alexandria, s'ha emmarcat dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura

La xerrada, organitzada per la Llibreria Alexandria, s'ha emmarcat dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura

L'escriptor Sebastià Serrano ha estat aquest dimecres l'encarregat de respondre a la pregunta 'Per què és bo llegir?', dins una nova xerrada del cicle 'Diàlegs amb escriptors' que organitzen les llibreries de la ciutat amb motiu de l'Any del Llibre i la Lectura. Convidat per la Llibreria Alexandria i davant un centenar de persones, Serrano ha assegurat que 'la literatura té moltes funcions necessàries i que per això, no es pot perdre l'hàbit de llegir'.

La Biblioteca del Mil·lenari ha tornat ha acollir aquest dimecres una xerrada a càrrec d'un escriptor de renom dins el cicle 'Diàlegs i Xerrades' que organitzen les llibreries amb el suport de l'Ajuntament. Convidat per la llibreria Alexandria, Sebastià Serrano ha estat l'encarregat d'incidir en els beneficis de la literatura, amb la conferència titulada 'Per què és bo llegir'.

Entre els avantatges de la literatura, el catedràtic i escriptor ha destacat les funcions que presta aquesta disciplina com a forma de comunicació, conservació de la informació, creació de móns possibles i educació de les emocions, entre d'altres. En concret, Serrano ha destacat la 'funció biològica' de la literatura com a forma d'entreteniment i seducció.

Sebastià Serrano

La literatura té una funció biològica que ha ajudat a la supervivència de la espècie. L'origen de la narrativa té a veure amb l'entreteniment i la seducció.


La conferència ha aplegat prop d'un centenar de persones i ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sant Cugat. Lluís Recoder ha volgut reiterar l'esforç del conjunt de la ciutat per crear un extens programa per commemorar l'Any del Llibre i la Lectura. En aquest sentit, Recoder ha agraït especialment la participació de les llibreries de la ciutat en l'elaboració de la programació.

Lluís Recoder

És un esforç conjunt de tota la ciutat. Hi ha moltes entitats que han col·laborat, però vull agrair a les llibreries de Sant Cugat perquè han participat molt directament.


Sebastià Serrano és catedràtic de Lingüística General de la UB i autor de llibres com 'Signes, llengua i cultura', 'Cap a la lògica de la seducció i 'El regal de la comunicació'. A més, ha obtingut el Premi Ramon Llull i l'Anagrama d'assaig, entre molts d'altres.

El cicle de diàlegs i xerrades, emmarcat en l'Any del Llibre i la Lectura, continuarà el proper 1 de juny amb l'escriptor Enrique Vila-Matas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.