Tot a punt per a la cinquena Nit de l'Art, que se celebra aquest dissabte


  • Comparteix:

Les galeries i espais d'art de la ciutat obriran les seves portes des de les 6 de la tarda i fins a mitjanit

Les galeries i espais d'art de la ciutat obriran les seves portes des de les 6 de la tarda i fins a mitjanit

Onze sales i galeries d'art de la ciutat participen aquest dissabte a la cinquena edició de la Nit de l'Art, que organitzen el col·lectiu Espais d'Art i l'Ajuntament. Entre les novetats d'aquest any, destaca una exposició d'homenatge a Joan Miró i que es distribuirà entre els diferents espais, o la presentació del premi 'Nit d'Art,. Autocugat' dotat en 12.000 euros. La previsió dels organitzadors és arribar, almenys, als 3.000 visitants.

La 5a Nit de l'Art, organitzada pel col·lectiu Espais d'Art amb la col·laboració de l'Ajuntament, es presenta carregada de novetats. En aquesta edició es retrà un homenatge a l'artista Joan Miró. D'aquesta manera, les onze sales que participen en la iniciativa, i que no tancarà fins entrada la mitjanit, mostraran obres originals de l'artista, de forma que seguint el recorregut proposat, es podrà contemplar una petita exposició de Miró, dividida entre els diferents espais.

Un altre dels actes importants del programa és la presentació del primer guardó de pintura de petit format 'Nit d'Art, Autocugat', dotat amb un premi de 12.000 euros i que, segons els organitzadors, es convertirà en un dels guardons més importants de l'estat i que ha de contribuir a fer encara més rellevant aquesta Nit de l'Art. Lluís Ribas, president d'Espais d'Art, ha explicat les novetats més destacades.

Lluís Ribas

Crec que tenir a Joan Miró a Sant Cugat amb obres valusoses, és molt important. Miró és sens dubte un pintor universal, i per això és gran un gran èxit. A la gent que li agrada l'art no té excusa per visitar-nos.


Com cada any, la Nit de l'Art comptarà amb una musa, que en aquesta ocasió serà l'escriptor Baltasar Porcel, el qual agafarà el relleu del fotògraf, Pere Formiguera. D'aquesta manera, la Nit de l'Art se suma a les activitats de l'Any del Llibre i la Lectura amb l'elecció d'una musa de l'àmbit de la literatura.

Com ja és habitual, també, aquesta iniciativa combinarà el protagonisme de les arts visuals amb altres manifestacions artístiques com la música i el teatre. A més, comptarà amb el suport de diverses entitats de la ciutat. Per a la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, l'objectiu és que la Nit de l'Art de Sant Cugat es converteixi en un referent a tot el país.

Àngels Solé

Que Sant Cugat sigui un referent de les arts visuals al país, la Nit de l'Art fa ja aquest paper. El que volem és avançar en aquesta línia.


Recordem que l'acte inaugural de la Nit de l'Art tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre al monestir i que la jornada s'allargarà fins entrada la mitjanit. Entre les propostes que inclou aquest recorregut, cal destacar l'exposició permanent de l'Escola Catalana del Tapís, a la Casa Aymat, les obres de Didier Lourenço a La Galeria o una mostra col·lectiva d'artistes com Daniel Merino, Cruañas, Morató Aragonés o Hector Fernández, a l'Espai Lluís Ribas.

El protagonista a la Canals-Galeria d'Art serà Josep Uclés, que presentarà la seva última exposició d'obres creades a París. Miquel Cabanas i Alibau centrarà l'exposició de la Sala Rusiñol, Ferran Martí exposarà la seva obra més recent en la seva pròpia galeria i Pou d'Art comptarà amb l'artista Cristina Pérez. De la seva banda, l'Espai Gorina presentarà l'obra de Jordi Tortosa.

L'associació d'artistes Firart també participarà enguany a la Nit de l'Art, amb una col·lectiva que es podrà veure a la Casa de Cultura. L'autodidacta Joseo presentarà l'obra 'L'home, la bèstia i la virtut' a l'Art Bubble i el fotògraf santcugatenc Pere Formiguera ensenyarà les seves obres més importants al Museu de Sant Cugat, al Claustre del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.