El ball del Paga-li Joan aplega milers de persones al Passeig dels Plataners


  • Comparteix:

Milers de persones van omplir dissabte el passeig dels Plataners del Monestir per veure el tradicional ball del Paga-li Joan. 56 parelles adultes i 12 infantils van prendre part en la dansa del vano i el ram, una de les activitats centrals de la Festa Major.

El Paga-li Joan va marcar dissabte al migdia l'equador de les festes. El ball es va fer, com és habitual, al passeig dels Plataners del Monestir, i va servir de punt i final del seguici de Sant Pere, on van participar totes les entitats de cultura tradicional i popular de Sant Cugat. Encapçalant la comitiva es trobaven els gegants de la ciutat, en Joan i la Marieta, que no es van voler perdre el ball més tradicional de Sant Cugat. Segons el responsable del Paga-li Joan, Asensi Giménez, tot santcugatenc hauria de ballar almenys una vegada la dansa del vano i el ram.

Asensi Giménez



Els responsables del Paga-li Joan s'estan plantejant la necessitat d'implicar més ciutadans en el ball per augmentar el nombre de participants, com ara convidar les escoles públiques i atraure els nous santcugatencs. A més, s'està estudiant la possibilitat d'introduir canvis en el Paga-li Joan. Modificacions que, en qualsevol cas, no alterarien la música ni la coreografia tradicionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.