Dolors Vilarasau inaugura la III edició de 'L'Art a Debat' parlant de la creació teatral


  • Comparteix:

La directora escènica santcugatenca Dolors Vilarasau ha estat l'encarregada d'inaugurar la tercera edició del cicle de conferències 'L'art a Debat', amb una conferència sobre la creació teatral. Aquest cicle pretén acostar als assistents el camí vital que segueixen destacats artistes de diferents disciplines fins que han acabat la seva obra i aquesta s'exposa al públic.

Amb un canvi de perspectiva respecte a les edicions precedents, 'L'Art a Debat 2005' que organitza la Fundació Sant Cugat dins el Cicle de Creadors Contemporanis, incidirà especialment en explicar a tots els assistents el procés de creació d'una obra artística.

Una de les parts que no s'havien tractat fins ara i que vol donar a conèixer és tota la feina prèvia dels artistes fins que presenten la seva peça, ja sigui musical, teatral o cinematogràfica, al públic. Així ho descriu la dramaturga i directora escènica Dolors Vilarasau.

Dolors Vilarasau

És molt interessant aquest cicle perquè per primera vegada entrarem dins del procès de creació d'un espectacle o una obra artística. S'explicarà la feina que hi ha al darrera fins que s'arriba al resultat final, que es el que l'espectador desconeix.


Vilarasau ha repassat també algunes constants de la seva obra com són la presència de Sant Cugat, el mestissatge entre les arts, la dicotomia entre allò local i allò universal, o la profunda ideologia que es desprèn de les seves obres, sense que s'hagi de caure, ha destacat Vilarasau, en l'avorriment.

D'altra banda, i analitzant l'ofici de director escènic, Dolors Vilarasau ho ha comparat amb els demiurgs de les obres clàssiques, que han de crear un món del no res, afegint-hi diversos elements per crear una il·lusió. L'escoltem.

Dolrs Vilarasau

El director escènci fa una funció demiúrgica. Es qui crea el món davant d'un espai buit


Una feina de diferents etapes, que inclou la dramaturgia del text inicial, la recerca d'un equip per tirar endavant l'obra, el treball amb els actors per preparar l'obra, etc, fins arribar a la darrera i setena etapa, on el producte s'exposa al públic i on el director escènic ja no pot fer-hi res. Només esperar que tot surti com està previst.

Fins el proper 20 de juny, desfilaran setmanalment per aquest cicle de conferències, creadors de la categoria de l'escultor Salvador Juanpere, l'arquitecte Dani Freixes i el director de cinema Joaquim Oristrell, tots ells vinculats estretament, al igual que Dolors Vilarasau, amb Sant Cugat, i també el compositor Xavier Benguerel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.