La Casa de Cultura acull una col·lectiva organitzada per Firart sobre el llibre i la lectura


  • Comparteix:

26 artistes de Sant Cugat donen forma plàstica a les seves referències literàries

26 artistes de Sant Cugat donen forma plàstica a les seves referències literàries

Vint-i-sis artistes santcugatencs participen aquests dies a la Casa de Cultura en una exposició col·lectiva de Firart sobre l'experiència de la lectura. Sota el títol de 'Lectura plàstica del text literari', la mostra és una bona demostració del poder inspirador de la literatura sobre altres disciplines artístiques.

26 obres plàstiques, de tècniques i estils ben diferents, però amb el fil conductor dels textos literaris com a font d'inspiració conformen l'exposició col·lectiva que l'associació d'artistes Firart ha inaugurat aquest dimecres a la Casa de Cultura.

Les obres que s'exposen, seleccionades entre un total de 40 peces presentades, expressen des dels punts de vista particulars dels seus autors les relacions entre la lectura i l'obra plàstica i, per fer el missatge més entenedor, s'acompanyen del fragment de text que ha inspirat cada creació. Imma Pueyo és la presidenta de Firart.

Imma Pueyo

El que es pretén és que l'artista, a partir del text del qual s'inspira, s'expressi amb el seu element artístic. Hi ha fotografia, pintura, 'collage', gravat, dos muntatges i alguna peça de ceràmica.


Joan Tortosa, Maria Fabre, Marigot i Adolf són alguns dels artistes que porten al seu propi terreny artístic diferents textos literaris, d'autors com Rodoreda, Maragall, Espriu, Dalí, Carner o Martí i Pol, entre molts d'altres.

La mostra, que s'inclou dins els actes de l'Any del Llibre i la Lectura a Sant Cugat, serà també l'aportació de Firart a la Nit de l'Art d'aquest dissabte, que per primera vegada comptarà amb la participació d'aquest col·lectiu d'artistes. Així ho ha recordat la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

És una exposició magnífica, que a més s'ha obert a tots els artistes de Sant Cugat. Està inclosa en la Nit de l'Art, que per primera vegada incorporarà, a banda de les galeries i el Museu, a l'associació Firart.


L'exposició col·lectiva, que està recollida en un llibre-catàleg, s'acompanya a més d'una projecció audiovisual que mostra diferents obres d'art que, al llarg de la història, han tingut el llibre i la lectura com a tema principal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.