Lluís Ribas cedeix al fons del Museu de Sant Cugat una aquarel·la de Lluís Rigalt


  • Comparteix:

La segona fase del Museu de Sant Cugat incorporarà una aquarel·la del reconegut pintor romàntic català Lluís Rigalt, cedida per l'artista i galerista santcugatenc Lluís Ribas. L'obra, valorada en 3.000 euros, mostra una imatge del Monestir de Sant Cugat.

El pintor i galerista santcugatenc Lluís Ribas ha donat gratuïtament al Museu de Sant Cugat una aquarel·la del reconegut pintor català Lluís Rigalt, que va viure entre els anys 1814 i 1894. L'obra, que mostra el Monestir de Sant Cugat, s'incorporarà a la segona fase del Museu i representa, segons l'alcalde, Lluís Recoder, una adquisició molt valuosa per al fons del Museu ja que Rigalt és un dels noms ineludibles dins la història de l'art català. L'escoltem.

Lluís Recoder

Aquesta donació és molt valuosa ja que Rigalt ha representa una part molt important en la història de l'art de Catalunya. L'obra passarà a formar part de la segona fase del Museu.


I és que Lluís Rigalt ha deixat un ampli llegat pel que fa a la pintura paisagística catalana i d'edificis en l'època romàntica i que ha resultat ser també una gran eina de treball per als historiadors del país.

De la seva banda, el responsable de la donació, Lluís Ribas, ha recalcat que aquest gest és una mostra més de la seva estima cap a la ciutat de Sant Cugat.

Lluís Ribas

Jo m'estimo el meu poble. Quan estimes, és molt important el fet de donar, no només exigir.


El pintor i galerista santcugatenc també ha volgut agrair que des de l'Ajuntament i la direcció del Museu hagin acceptat aquesta contribució al fons cultural de la ciutat.

La valoració de l'aquarel·la cedida es fixa en 3.000 euros, tot i que Ribas ha donat la peça amb caràcter gratuït i sense cap mena de compensació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.