Ramon Barnils és l'escriptor santcugatenc del mes de juny


  • Comparteix:

El seu germà, Jesús Barnils, recorda el compromís polític i personal de l'escriptor i periodista

El seu germà, Jesús Barnils, recorda el compromís polític i personal de l'escriptor i periodista

L'escriptor i periodista Ramon Barnils, desaparegut fa quatre anys, és l'escriptor santcugatenc del mes de juny dins la iniciativa que promou el galerista Josep Canals amb motiu de l'Any del Llibre i la Lectura. El seu germà, Jesús Barnils, l'ha recordat com un home compromès en uns temps molt complicats.

Periodista i professor, Ramon Barnils va escriure al llarg de la seva vida nombrosos llibres i articles, que li van donar la fama d'escriptor políticament compromès. El propietari de la Canals-Galeria d'Art, Josep Canals, ha estat l'encarregat de presentar el petit acte d'homenatge que s'ha celebrat a la llibreria Paideia, la primera llibreria que hi va haver a Sant Cugat, situada al mateix carrer on va néixer Ramon Barnils. El mateix Josep Canals, promotor de la iniciativa, ha explicat per què Ramon Barnils ha estat escollit l'escriptor del mes de juny.

Josep Canls

És el primer santcugatenc del poble que participava en la vida periodística del país. Es va fer famós per la ràdio i pel seu estil punyent. És per la seva part humanística que l'hem volgut triar.


En l'emotiu acte d'homenatge hi ha participat el germà de l'escriptor, Jesús Barnils, tretze anys més jove, que ha recordat que associa les seves nits d'infantesa amb el soroll de la màquina d'escriure del seu germà des de l'habitació del costat. Jesús Barnils recorda el seu germà sempre amb un paper i un llapis a les mans.

Jesús Barnils

Sempre el veies assegut, i penseu que jo era un marrec, subratllant un paper amb un llapis. I un dia jo li vaig preguntar per què no ho feia amb boli. I em va dir que el que era important avui no ho seria demà i que ho feia per poder-ho esborrar.


El germà de Ramon Barnils ha volgut recordar, a través d'emotives anècdotes, el caràcter compromès de l'escriptor del mes i ha confessat que el va influenciar profundament en la formació de la seva ideologia.

Recordem que Ramon Barnils és autor de 'La torna de la torna', 'El lloro, el mico i el senyor de Puerto Rico' o 'Història crítica del Futbol Club Barcelona', entre d'altres llibres. Després de la seva mort, s'ha publicat un recull dels seus articles publicats en diversos mitjans i que porta per títol 'Articles'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.