Francesc-Marc Àlvaro aposta per 'un cert sentit d'Estat' i visió de futur per avançar cap a un major autogovern a Catalunya


  • Comparteix:

L'escriptor i periodista ha fet aquestes declaracions durant la presentació del seu llibre 'Una polñitica sense país', un acte organitzat per CiU i ERC

L'escriptor i periodista ha fet aquestes declaracions durant la presentació del seu llibre 'Una polñitica sense país', un acte organitzat per CiU i ERC

El futur de Catalunya passa perquè els partits polítics del país no perdin de vista 'un cert sentit d'Estat' ni tampoc una visió de futur, que els ha de permetre superar les picabaralles i avançar cap a un nou Estatut i un nou model de finançament. D'aquesta manera s'ha expressat el periodista i escriptor Francesc-Marc Àlvaro en l'acte de presentació del seu llibre 'Una política sense país', organitzat conjuntament per CiU i ERC, i que ha comptat amb la presència del conseller de Governació, Joan Carretero, i de l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder.

En una Sala del Tapís del Monestir plena de gom a gom, CiU i ERC han presentat aquest dilluns, en un acte organitzat conjuntament, el llibre de Francesc-Marc Àlvaro 'Una política sense país'. El llibre, tal com el defineix el mateix autor, és un recull de cròniques dels últims quatre anys en què explica el canvi que s'ha viscut a Espanya amb el pas del govern d'Aznar al de Zapatero i a Catalunya amb el pas de Pujol a Maragall.

Durant la seva presentació, Àlvaro ha afirmat que sense política no pot haver-hi país, però ha advertit que a Catalunya encara cal una estratègia decidida de país i que coneguin tant polítics com ciutadans i que aplicar l'autocrítica. L'autor, que s'ha definit com un 'patriota català', ha assegurat també que per avançar i aconseguir un major autogovern, cal un 'realisme polític' i no perdre de vista 'un cert sentit d'Estat' ni tampoc 'una visió de futur per superar les petites picabaralles i anar cap a solucions de consens'.

Francesc Marc Àlvaro

La idea és que més enllà de la política, el país s'aguanti. On els polítics fallin i hagi una repercussió. És important que els que estan al govern i a l'oposició no perdin de vista que cal tenir una visió d'Estat.


L'acte de presentació també ha comptat amb la presència del conseller de Governació de la Generalitat, el republicà Joan Carretero, que ha coincidit amb l'autor en destacar que el futur de Catalunya passa per un sentiment ferm de país.

Joan Carretero

Hem de fer de govern d'un país, ens ho hem de creure i hem de treballar per això. Hem de posar les pedres perquè aquest país sigui el més homologable a un país europeu i ho hem de fer entre tots.


De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat de la figura de Francesc-Marc Àlvaro la seva capacitat per fer reflexionar i donar consells als polítics. Recoder ha volgut insistir en una d'aquestes recomanacions que apareix al llibre 'Una política sense país' i que passa per consolidar les relacions entre CiU i ERC i enfortir l'espai polític del nacionalisme català.

Lluís Recoder

Els republicans han de fer una aposta i la han de defensar, però serien molt ingenus si no deixessin una porta oberta als convergents. Ens cal que el món nacionalista civil sigui un terreny de trobada neutral.


Francesc-Marc Àlvaro va néixer a Vilanova i la Geltrú l'any 1967. És periodista i professor de la Universitat Ramon Llull. Va començar a col·laborar en premsa comarcal als dotze anys i ha treballat per a diversos diaris i revistes com l'Avui, El Mundo Catalunya i La Vanguardia.

Recordem que la presentació d'aquest llibre ha estat organitzada conjuntament per les seccions locals de CiU i ERC, un acte que per a les dues formacions posa de manifest les bones realcions i la bona sintonia que eixteix entre els socis del govern municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.