L'artista Lluís Ribas presenta el seu primer curtmetratge, titulat 'Flor'


  • Comparteix:

El curt s'estrenarà el proper dia 9 de juny, dins el marc del cicle de Cinema d'Autor en Versió Original

El curt s'estrenarà el proper dia 9 de juny, dins el marc del cicle de Cinema d'Autor en Versió Original

'Flor' és el títol del primer curtmetratge de l'artista santcugatenc Lluís Ribas, un drama que intenta ensenyar la importància de les petites coses de la vida. El curtmetratge es caracteritza per la importància de la imatge i de la música instrumental com a fil conductor i s'estrenarà el pròxim 9 de juny dins el marc del cicle de cinema d'autor que organitzen l'Ajuntament i Cinesa.

Aquesta setmana l'artista santcugatenc Lluís Ribas ha presentant la seva òpera prima com a director de cinema. Ho ha fet al Museu de Sant Cugat, acompanyat de la tinent d'alcalde de cultura, Àngels Solé, i del crític de cinema Àngel Comas.

Sota el títol de 'Flor', el curtmetratge intenta mostrar, a partir d'una història dramàtica, les petites coses de la vida, aquells elements que, segons l'autor, donen sentit a la vida. I és que per a Lluís Ribas, moltes vegades 'la felicitat es troba en les coses que t'envolten'.

Lluís Ribas

A vegades busquem molt i la felicitat la tenim al costat i no la sabem veure. A vegades no cal buscar tant i pot ser feliç amb el que tens més pròxim. A vegades pots ser molt més feliç dusfrutant amb el que tens.


De la seva banda el crític de cinema, Àngel Comas, ha explicat que 'Flor' és una 'obra molt personal' i que 'reflecteix la postura de l'autor davant la vida'. Comas ha valorat de manera positiva que l'òpera prima de Ribas sigui totalment musical i que no hi predomini la veu. A més, també ha destacat que el tracte que es dóna a la imatge reflecteix molt bé la faceta pictòrica de l'autor.

Àngel Comas

Penso que és una obra molt personal i reflecteix la postura de l'autor davant la vida. Posa imatges d'una manera diferent a la que es fa actualment perquè normalment a l'òpera prima s'utilitza molt la paraula io ell fa servri més la imatge i això és un reflex de la seva faceta pictòrica.


El curtmetratge que es presentarà al públic el proper 9 de juny, en el marc del cicle de cinema d'autor en versió original, servirà de cloenda d'aquesta iniciativa que organitzen l'Ajuntament i Cinesa. La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha aprofitat per fer una valoració molt positiva d'aquest últim cicle, assegurant que ha superat les expectatives que s'havien previst inicialment.

Àngels Solé

Aquest cicle de cinema d'autor ha estat un cicle que ha superat les expectatives que havíem previst inicialment. Hem tingut uns 4.500 espectadors. El nivell de qualitat ha estat com no podia ser d'altra manera excel·lent.


Recordem que el curtmetratge 'Flor' s'estrenarà a les sales cinesa el proper dia 9 després de la projecció de la pel·lícula 'Iris' de Rosa Vergés, emmarcades totes dues dins el cicle de cinema d'autor de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.