La llei que ha de permetre el retorn del 'Papers de Salamanca' passarà pel Congrés el proper 22 de juny


  • Comparteix:

Tot i no haver-hi una data exacta, la previsió és que els documents siguin a Catalunya abans d'acabar aquest any

Tot i no haver-hi una data exacta, la previsió és que els documents siguin a Catalunya abans d'acabar aquest any

El Congrés dels Diputats ha d'aprovar, el proper 22 de juny, la llei que ha de fer possible el retorn a Catalunya dels 'Papers de Salamanca'. Així ho ha anunciat la consellera de Cultura, Caterina Mieras, durant la presentació dels actes de celebració del 25è aniversari de l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a Sant Cugat. Tot i no apuntar una data, la consellera ha avançat que el retorn d'aquests documents podria fer-se efectiva un cop passat l'estiu.

El lent i tant reclamat procés de retorn dels anomenats 'Papers de Salamanca' continua avançant. Així ho ha assegurat la conseller de Cultura, Caterina Mieras, que ha anunciat que el proper 22 de juny el Congrés dels Diputats aprovarà, si no hi ha cap imprevist, la llei que ha de fer possible la devolució d'aquests papers al nostre país i als seus legítims propietaris.

Mieras ha volgut recordar que aquesta ha estat una lluita de les administracions catalanes però també de molts ciutadans i ciutadanes que han treballat per no perdre aquesta part de la memòria històrica de Catalunya.

Caterina Mieras

El dia 22 de juny s'aprovarà al Congrés dels Diputats la llei perquè ens siguin retornats els 'Papers de Salamanca'. Aquest és un mèrit de molts ciutadans que durant molt de temps han batallat per fer-ho possible.


Un cop la llei sigui aprovada pel Congrés, haurà d'anar al Senat i acabar d'ultimar després alguns tràmits legals. Tot i no voler apuntar una data per aquest retorn, la consellera ha apuntat que això es produirà entre finals d'estiu i finals d'aquest mateix any.

De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha volgut recordar els anys que fa que es reclama el retorn d'aquests documents espoliats durant la Guerra Civil espanyola i ha recordat que el dia que aquests papers arribin a casa nostra, la ciutat ho celebrarà amb una gran festa ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.