La presentació del Diccionari de Cinema de Comas i l'estrena del curt 'Flor' de Ribas tanquen el cicle de Cinema d'Autor


  • Comparteix:

El cicle es tancarà amb la projecció de la pel·lícula 'Iris' de Rosa Vergés

El cicle es tancarà amb la projecció de la pel·lícula 'Iris' de Rosa Vergés

La presentació del llibre 'Diccionari de llargmetratges' del crític de cinema Àngel Comas, i la projecció del curtmetratge 'Flor' del director Lluís Ribas, tanquen aquest vespre la tercera edició del cicle de Cinema d'Autor en Versió Original que organitzen l'Ajuntament i Cinesa. El curtmetratge del director santcugatenc precedirà la pel·lícula 'Iris' del la directora Rosa Vergés.

El cafè Auditori acollirà avui, a dos quarts de nou del vespre, la presentació del llibre del crític valldoreixenc, Àngel Comas, 'Diccionari de llargmetratges. El cinema a Catalunya durant la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme'. La presentació anirà a càrrec del crític de cinematogràfic Eduard Jener i també de Miquel Monserrat, especialista en història de cinema i comunicació. També intervindran la tinent d'alcalde de Cultura Àngels Solé, i el mateix autor del llibre. Escoltem Àngel Comas.

Àngel Comas

El cinema català ha estat sempre supeditat a Madrid, tant a la república com al franquisme. Per això ens ha estat impossible realitzar un cinema que reflecteixi la cultura autòctona. D'altra banda, fer cinema en llengua catalana no resulta rendible.


Posteriorment, i abans de donar pas a la pel·lícula 'Iris' de Rosa Vergés, es farà l'estrena del curtmetratge del director Lluís Ribas, titulat "Flor". El curt intenta mostrar, a partir d'una història dramàtica, les petites coses de la vida, aquells elements que, segons l'autor, donen sentit a la vida. Per el director diu, moltes vegades 'la felicitat es troba en les coses que t'envolten'.

Lluís Ribas

A vegades busquem molt i la felicitat la tenim al costat i no la sabem veure. A vegades no cal buscar tant i pot ser feliç amb el que tens més pròxim. A vegades pots ser molt més feliç dusfrutant amb el que tens.


Amb aquesta programació, es posarà el punt i final a aquesta edició del cicle de Cinema d'Autor en Versió Original que organitzen conjuntament l'Ajuntament i Cinesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.