La nova escultura de la plaça Rafel Casanovas s'instal·larà aquest mes de juliol


  • Comparteix:

L'escultura dedicada a Rafel Casanovas, que presidirà la plaça que porta el mateix nom, ja està quasi acabada i podrà instal·lar-se aquest mes de juliol. La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha valorat molt positivament la reunió que ha mantingut, aquest divendres, amb l'escultor Antoni Roselló i ha recordat que aquest monument vol ser un reconeixement a un dels principals símbols de la lluita per a la recuperació de les llibertats nacionals de Catalunya.

Tal i com van acordar els dos socis de govern, CiU i ERC, la plaça de Rafael Casanovas de la nostra ciutat canviarà la seva fesomia amb la substitució de l'actual monòlit per una escultura en homenatge a qui va ser el conseller en cap de la ciutat de Barcelona l'any 1714. Una escultura que ja està quasi acabada i que s'inaugurarà al mes de juliol tal i com ha assegurat la tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Solé ha explicat que l'escultura creada per l'artista Antoni Roselló està feta d'acer oxidat de 2,26 metres d'alçada per dos metres d'amplada i s'estructura en tres elements on es llegeix el nom de Rafael Casanovas.

Àngels Solé

L'escultura està feta amb acer que s'estructura amb tres elements plans que porten el nom amb data i s'incorporen el parc fent itinerari.


Precisament aquest divendres, Àngels Solé i el tinent d'alcalde d'Afers Interdepartamentals, Eduard Pomar, s'han reunit amb l'escultor Antoni Roselló per veure com evoluciona l'obra. La tinenta d'alcalde ha fet una valoració molt positiva del resultat i ha recordat que aquesta peça vol ser un reconeixement a un dels principals símbols de la lluita per la recuperació de les llibertats nacionals de Catalunya. Àngels Solé ha afegit també que tenir una escultura com aquesta és una oportunitat a contribuir a l'honorabilitat de la figura de Casanovas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.