Camerata Sant Cugat organitza el segon Curs Internacional de Cant aquest mes de juliol


  • Comparteix:

Un concert de cloenda a càrrec del baríton rus Oleg Romashin serà la principal novetat de l'edició d'enguany del Segon Curs Internacional de Cant Sant Cugat 2005, organitzat per la Camerata Sant Cugat i que començarà el dia 18. Aquesta iniciativa està destinada a tothom que estigui interessat en el cant i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, el Conservatori Municipal Victòria dels Àngels i la Fundació Clarós.

Els professionals de veu i tots aquells amants del cant podran participar del 18 al 23 de juliol al Segon Curs Internacional de Cant Sant Cugat 2005, organitzat per la Camerata Sant Cugat, la secció musical del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC). Aquest projecte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, el Conservatori Municipal Victòria dels Àngels i la Fundació Clarós.

Com l'any passat, els alumnes es dividiran en dos nivells, el de formació i el de perfeccionament. Les sessions lectives se celebraran a l'escola de música Victòria dels Àngels i seran impartides per professionals de la música com Rosa Maria Conesa o el baríton i director de la Camerata, Xavier Baulies.

El president de la Camerata Sant Cugat, Miquel Aguilar, ha explicat que la finalitat d'aquest curs és que l'alumne pugui aprofundir en aquell tipus de cant que més li interessi. Aguilar també ha emfatitzat que la diferència més important respecte l'any passat és el concert de cloenda, al qual enguany s'hi han destinat més recursos.

Miquel Aguilar

Hem fet un esforç important en donar-li una major importància al concert de cloenda. Inclourà una actuació dels alumnes seleccionats i la del baríton rus Oleg Romashin, guanyador del premi internacional de cant Montserrat Caballé 2005.


Des de Opel Autocugat, un dels patrocinadors del curs internacional Camerata Sant Cugat, ha aportat econòmicament una suma de 6,000 euros. El gerent d'Opel Autocugat, Josep Maria Negre, ha dit que s'han de recolzar totes les iniciatives que es facin a Sant Cugat, per petites que siguin.

Josep Maria Negre

Les inicietives que es fan a Sant Cugat s'han de recolzar. La gent jove no ha d'estar sense fer res, han d'estar amb l'esport, la cultura. Sant Cugat està amb aquestes inicietives amb ganes de contribuir.


Un dels professors del curs, Xavier Baulies ha explicat que enguany el seminari està orientat no tant sols a la formació sinó també es busca ressò i oportunitat pels cantants. A més des de el jurat es busca que es sàpiga valorar el talent dels cantants. Escoltem Baulies.

Xavier Baulies

Aquest any introduim en el curs la variant que el concert final sigui una festa oberta a Sant Cugat. Per tant portem una figura que acompanyi els millors alumnes del curs. El premi està envoltat de gent que saben valorar el talent i després poden tenir continuitat. Hi ha una aposta per que el curs acabi amb formació i ressó amb oportunitats pels alumnes.


Enguany el curs està orientat cap els alumnes actius, que també hi poden participar alumnes com oients. Així doncs s'han programat unes conferències obertes a tots els públics, a càrrec del doctor Pere Clarós, especialista en el tractament de professionals del cant, i Roger Alier, expert en òpera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.