L'ANC penjarà a la xarxa més de tres milions de documents i fotografies de la Guerra Civil


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat, publicarà a la xarxa més de tres milions de documents i fotografies relacionats amb la Guerra Civil. D'aquesta manera, la institució vol fer un pas endavant en la divulgació de la documentació de la Generalitat republicana, que ja està pràcticament del tot digitalitzada

L'Arxiu Nacional de Catalunya ha calculat que d'aquí tres o quatre anys es podran haver publicat a Internet uns tres milions d'arxius relacionats amb la Guerra Civil espanyola. La institució, que enguany celebra el seu 25è aniversari, vol fer un pas endavant en la divulgació del seu fons. Josep Maria Sans Travé, director de la institució, explica en què consisteix aquest projecte.

Josep Maria Sans Travé

Tenim la ide que d'quí 3,4,5 anys màxim, es pugui posar tot aquell fons més consultable a l'abast dels investigadors. El material que posarem a la xarxa són douments de la Generalitat, de la Guerra Civil, documents textuals, visuals o fotogràfics relatius a aquest tema.


Sans Travé assegura que aquests documents són els més consultats per la ciutadania i és per això que volen posar a l'abast de tothom, a través de la xarxa, la documentació de la Generalitat republicana. Però el que més valora el director de l'Arxiu Nacional és la rapidesa amb què els interessats podran accedir als documents.

Josep Maria Travé

El més important és facilitar la consulta al màxim per part de les persones interessades, principalment els investigadors, del nostre país i de fora, que estan interessats a tenir al seu abast i amb rapidesa la informació de l'Arxiu


Sans Travé, que no s'ha volgut pronunciar sobre el retorn dels papers de Salamanca, ha descartat que es digitalitzin de forma indiscriminada tots els documents. Segons el director de l'Arxiu aquesta opció no tindria sentit, ni pel seu cost econòmic ni per la rendibilitat cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.