El CMSC cedeix diferents peces escultòriques de Ramon Millet al Museu de la ciutat


  • Comparteix:

L'acte de cessió s'oficialitzarà aquest matí

L'acte de cessió s'oficialitzarà aquest matí

El Club Muntanyenc Sant Cugat cedirà diverses peces antigues, obra de l'escultor Ramon Millet, al Museu de la ciutat. L'acte d'oficialització es farà aquest dijous a les 10 del matí a la mateixa seu del Club. Es preveu que el trasllat de les peces es faci durant tot el matí donat que les peces són delicades.

El Museu de Sant Cugat gaudirà a partir del proper dijous d'unes peces antigues que fins ara formaven part del patrimoni del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), després que un soci escultor els fes el donatiu, ara fa uns anys.

Segons han explicat des d'aquesta entitat, va ser el propi escultor, Ramon Millet, qui va demanar que aquestes peces es dipositessin al Museu, un cop la nostra ciutat disposés d'aquest equipament. Donat que en el seu moment aquesta cessió es va fer de forma gratuïta, ara des del Club Muntanyenc volen complir amb el desig de Millet i per això també cedeixen gratuïtament aquestes peces al museu. Escoltem Teresa Vilanova, secretaria del CMSC.

Teresa Vilanova

Nosaltres no vam pagar res per les peces, i les hem gaudit tots aquests anys i ara estaràn al museu. Si s'han de restaurar el museu mateix ho farà i la resta s'exposarà. Ja que forma part del patrimoni de Sant Cugat, que millor que el musue perque la gent les pugui veure.


Vidal ha explicat també que es tracta de diferents peces de valor històric, i algunes de les quals tenen també una rellevància especial, com una llosa que pertanyia a Can Vullpalleres, o d'altres peces, com cantis, eines, estris de camp entre d'altres.

Teresa Vilanova

Hi ha coses que no tenen més valor i n'ha ha d'altres que no en tenben tant perque es poden trobar a qualsevol casa de pagès. Per exemple hi ha unes pedres que són com làpides que és el més antic que era l'escut de la masia de Can Vullpalleres, l'actual CAR. La resta són estris del camp molt antics que es poden trobar a museus agricoles i rurals.


L'Ajuntament ha fet una valoració molt positiva de la cessió de peces antigues. La tinenta d'alcalde, Àngels Solé, ha assegurat que no és habitual que un entitat cedeixi elements patrimonials a una altra.

Àngels Solé

Estem contents perquè no és habitual que una entitat cedeixi peces de valor a una altra


L'oficialització és farà aquest dijous a partir de les 10 i s'espera que s'allargui tot el matí, donat que el trasllat ja que el procés d'embalatge de les peces es delicat. Durant l'acte es comptarà amb la presencia de Alfredo Arechavala, responsable de cultura del CMSC, i persones representants del museu. Totes aquelles persones que vulguin acostar-se a la seu del Club ho podran fer al llarg del matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.