Pérez Esquivel demana una democràcia participativa per salvar el món, en la conferència de clausura de la UNIPAU


  • Comparteix:

El Premi Nobel de la Pau ha dit que cal estar atents al creixement de la Xina

El Premi Nobel de la Pau ha dit que cal estar atents al creixement de la Xina

Substituir l'actual sistema democràtic delegatiu per una democràcia participativa en què els pobles siguin protagonistes és un pas indispensable per salvar el món. Aquesta és una de les conclusions a què ha arribat el guanyador del premi Nobel, Adolfo Pérez Esquivel, en la conferència de clausura de la 20a edició del seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau.

En una aula plena de públic, Adolfo Pérez Esquivel ha dit que els conflictes internacionals s'han aguditzat d'ençà la caiguda del mur de Berlín, malgrat els pronòstics que auguraven una etapa de pau després d la fi de la Guerra Freda. Segons Pérez Esquivel, l'estat del món és negatiu perquè els països encara mantenen fortes confrontacions per qüestions econòmiques, polítiques i militars.

El guanyador del premi Nobel, que ha remarcat que els moviments alternatius són un motiu d'esperança per canviar la situació internacional, ha assegurat que el sistema polític s'està esgotant.

Adolfo Pérez Esquivel

Hi ha diversos moviments que reclamen canvis: es trobem amb un sistema que està en ple procés d'esgotament.


Pel que fa al rol que ha d'assumir Europa, Pérez Esquivel ha reclamat que el Vell Continent es negui a seguir les passes d'Estats Units en l'escena internacional. El conferenciant ha demanat als països europeus que tinguin valors ètics i responsabilitat per millorar les relacions internacionals.

Pérez Esquivel ha indicat que cal substituir el sistema democràtic delegatiu per una democràcia participativa per salvar el món.

Adolfo Pérez Esquivel

Hem de canviar la democràcia delegativa per un sistema democràtic participatiu. Ës l'única manera de salvar el planeta.


El guanyador del premi Nobel de la Pau ha afirmat que cal estar atents al progrés de la Xina, a la qual ha demanat que no continuï la carrera armamentística que segueixen la resta de potències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.