Alba Foraster, guanyadora del II Premi Camerata Sant Cugat de Cant


  • Comparteix:

El II Curs Internacional de Cant ha finalitzat aquest cap de setmana amb un concert al Claustre del Monestir

El II Curs Internacional de Cant ha finalitzat aquest cap de setmana amb un concert al Claustre del Monestir

Alba Foraster ha estat la guanyadora del segon Premi Camerata Sant Cugat de Cant, que s'ha lliurat aquest dissabte després del concert de cloenda del segon curs internacional de cant que ha organitzat aquesta entitat. Aquest any, a més, i com a novetat, els assistents al concert han pogut gaudir de l'actuació del jove baríton rus Oleg Romashyn, guanyador del premi de cant Montserrat Caballé d'aquest any 2005.

El II Curs Internacional de Cant Sant Cugat, que organitza l'associació Camerata de la nostra ciutat, s'ha clausurat aquest cap de setmana amb el concert final a càrrec dels alumnes i amb una valoració molt positiva per part d'assistents i organitzadors. En total, 16 persones -entre els nivells de formació i el de perfeccionament- han participat en aquesta iniciativa, que va començar el dilluns passat i que ha comptat amb la presència de professors tan coneguts com Rosa Mª Conesa i Francesca Roig.

Tots ells han pogut demostrar els seus coneixements aquest dissabte durant el concert de cloenda que s'ha celebrat al Claustre del Monestir i que finalment ha comptat amb la participació no només dels alumnes de perfeccionament, com s'havia previst inicialment, sinó també dels del nivell de formació. A més, els assistents a l'acte han pogut gaudir enguany, i com a novetat, de l'actuació del jove baríton rus Oleg Romashyn, guanyador de l'edició d'enguany del premi internacional de cant Montserrat Caballé.

Des de l'organització, Miquel Aguilar ha fet una valoració molt positiva d'aquesta segona edició del curs i també de les novetats, assegurant que el nivell dels participants ha estat més alt que en la primera edició del certamen.

Miquel Aguilar

Jo penso que el curs ha estat millor que el de l'any passat, sobretot el nivell de qualitat. I la novetat de tenir un artista convidat també ha estat molt bé i hem pogut valorar perquè va ser el guanyador del premi Montserrat Caballé.


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha destacat que cursos com aquest segueixen les línies que volen potenciar des de l'Ajuntament.

Àngels Soler

Activitats com aquestes que són d'educació del cant segueixen les nostres línies de govern


Després del concert, s'ha donat a conèixer el guanyador del II Premi Camerata Sant Cugat de Cant, que patrocina Autocugat i que enguany ha recaigut sobre Alba Foraster. La guanyadors s'ha endut un premi de 1.000 euros.

Pel que fa als finalistes, el jurat ha reconegut la tasca d'Albert Deprius i d'Anna Maria Cacile, que han estat obsequiats amb una beca per una master class a càrrec de la Fundació Jaume Aragall. Aquest any, a més, hi ha hagut 3 mencions d'honor per a les cantants Aida Raurell, Anna Bassas i Júlia Brascó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.