La Comissió de la Dignitat presenciarà l'aprovació del retorn dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

L'ANC acollirà els documents retornats

L'ANC acollirà els documents retornats

La Comissió de la Dignitat viatjarà el 15 de setembre a Madrid per assistir a l'aprovació de la llei que retornarà els 'papers de Salamanca', que seran arxivats a l'Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat. L'organització suggereix que es copiïn els arxius retornats perquè s'exposin arreu de Catalunya.

Representants de la plataforma ciutadana assistiran al Congrés Espanyol el setembre per presenciar l'aprovació de la llei que permetrà el retorn dels arxius espoliats durant la Guerra Civil. Un cop la llei passi el tràmit a les dues sales dels congrés, es prepararà el retorn dels documents a Catalunya, que seran arxivats a l'Arxiu Nacional de Catalunya. La plataforma ha suggerit que es copiïn els arxius per preparar una exposició itinerant dels documents arreu de Catalunya.

La Comissió de la Dignitat ha assegurat que seguirà mantenint una "actitud bel·ligerant" pel que fa a la necessitat de tornar absolutament tots els documents als Països Catalans. Segons la comissió, en la futura llei cal incloure-hi documents municipals que afecten aproximadament deu municipis del Principat i que la plataforma ciutadana ha anunciat que continuarà reclamant.

Pel que fa a la resta de Països Catalans, la Comissió de la Dignitat ha denunciat "l'actitud indigna de la Generalitat Valenciana" per renunciar al retorn dels documents del País Valencià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.