S'ajorna la creació del domini d'internet .CAT fins setembre


  • Comparteix:

L'ús del denominador 'puntCAT' a Internet haurà d'esperar. L'organisme internacional que gestiona els noms de primer nivell d'Internet, l'ICANN, ha ajornat fins setembre la formalització d'aquest nou domini. El nostre Ajuntament és una de les entitats adherides a la campanya per crear aquest domini que reforci la identitat de la comunitat catalanoparlant a la xarxa.

L'oposició dels EUA a la creació d'un domini a Internet adreçat a les webs pornogràfiques ha fet ajornar també el vistiplau del domini 'puntCAT'. I és que el comitè de direcció de l'ICANN havia de formalitzar l'aprovació de tots dos dominis en la reunió d'aquesta matinada. Al no ser així, caldrà esperar al proper mes de setembre per fer possible que els usuaris d'Internet dels Països Catalans es converteixin en la primera comunitat lingüística i cultural del món amb identitat pròpia a la xarxa.

L'associació 'puntCAT', encarregada de promoure un domini català a Internet, compta amb més de 65,000 adhesions de particulars i amb unes 2,600 entitats, institucions, grups i empreses. Entre aquest segon grup s'hi troba l'Ajuntament de Sant Cugat i aquesta emissora, que l'abril de l'any passat es va sumar a la campanya amb una moció presentada per ERC. La moció, que també insta al Consistori a utilitzar l'adreça "santcugat PUNT cat" si s'aprova el nou domini, compta amb el suport de tots els partits municipals, excepte el Partit Popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.