El grup de teatre Espiral enceta temporada a la Festa Major de Valldoreix amb dues obres de Rusiñol


  • Comparteix:

'Dol d'alivio' i 'Gente Bien' es representaran el cap de setmana al Casal de Cultura

'Dol d'alivio' i 'Gente Bien' es representaran el cap de setmana al Casal de Cultura

El grup de teatre Espiral de Valldoreix enceta la nova temporada el proper cap de setmana dies 17 i 18 de setembre amb la representació de dues obres de teatre, incloses dins la programació de la Festa Major de Valldoreix. Es tracta de 'Dol d'alivio' i 'Gente Bien', ambdues escrites per Santiago Rusiñol i dirigides per la responsable d'Espiral, Trini Escrihuela.

'Gente Bien' i 'Dol d'alivio', de Santiago Rusiñol, són les dues representacions que tindran lloc el proper cap de setmana al Casal de Cultura de Valldoreix, dins dels actes programats per la Festa Major d'enguany.

La directora del Grup de Teatre Espiral, Trini Escrihuela, ha explicat al magazin 'Barra Lliure' d'aquesta emissora quin és l'enfoc que es fa des de la companyia valldoreixenca.

Trini Escrhuela

El programa s'hi pot veure a Santigo Rusiñol fent un dibuix fent una caricatura amb això fa una crítica de la societat que vivia es tracta d'una crítica simpàtica i punyent. L'obra es carrega el que es l'aparença d'una família que compra un títol i ha de renunciar als seus costums i la seva llengua.


Les dues representacions seran una bona oportunitat per reflectir, amb les obres de Rusiñol, el que durant la primera dècada segle XX vivia el propi autor. Així ho han explicat al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora els actors Maria Rosa Martínez i Marcos Rodríguez.

Ma Rosa Martínez i Marcos Rodríguez

Amb aquest és un paper que ens permet que exagerem perque era una societat exagerada. El ue vol reflectir Rusiñol és la impostura que hi ha.


Pel que fa a l'obra 'Dol d'alivio', que es va representar per primer cop l'any 1910 al teatre Romea de Barcelona, posa en evidència l'hipocresia d'unes vídues al mostrar el seu 'dol' més sever davant la mort dels seus marits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.