El Teatre Auditori inaugura la temporada amb 18 espectacles i una clara aposta pels muntatges locals


  • Comparteix:

El teatre santcugatenc serà l'escenari d'estrenes com 'Instint Mozart', que es podrà veure també al Palau de la Música, o 'El Pessebre' de Pau Casals, a càrrec d'Òmnium Cultural

El teatre santcugatenc serà l'escenari d'estrenes com 'Instint Mozart', que es podrà veure també al Palau de la Música, o 'El Pessebre' de Pau Casals, a càrrec d'Òmnium Cultural

Un total de 18 espectacles conformen la programació del Teatre Auditori per aquest primer trimestre del curs, que arriba amb algunes novetats com la programació d'alguns muntatges els diumenges a la tarda. Entre els plats forts destaca un concert de Raimon, la Compañía Nacional de Danza 2, l'obra 'El zoo de cristal' de Tennessee Williams i els muntatges 'Instint Mozart' de Camerata Sant Cugat o 'El Pessebre' de Pau Casals, promogut per Òmnium Cultural.

Música, teatre, dansa i òpera es fusionaran, una vegada més, dins la programació del Teatre Auditori per aquest primer trimestre del curs. Aquest any, a més, es vol donar més importància a la programació familiar i s'incorporen també novetats com el fet de programar alguns espectacles els diumenges a la tarda. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha destacat que poc a poc s'aniran introduint canvis per arribar cada vegada més a un públic més ampli.

Lluís Recoder

Aquesta temporada la iniciem amb una programació del TNC però també amb una novetat, i és que la programarem el diumenge a la tarda, perquè pensem que Sant Cugat té un públic de diumenge a la tarda.


En total, fins el mes de desembre passaran pel teatre santcugatenc 18 espectacles, amb un clar predomini de la música. I és que durant aquest trimestre destaquen actuacions com un concert de Raimon, un concert de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat amb la reconeguda pianista Maria Lluïsa Cantos o l'estrena de la primera composició feta per orquestra simfònica i cobla i que s'emmarca en una col·laboració entre l'orquestra santcugatencs i l'Entitat Sardanista de la ciutat. El compositor de l'obra, Agustí Cohí-Grau ha assegurat que es tracta d'una peça feta per i en homenatge a Sant Cugat.

Agustí Cohí-Grau

El tema principal de tota l'obra porta regust de Sant Cugat, i fins i tot al final de l'obra hi participarà el públic. És una obra única, dedicada a Sant Cugat.


El Teatre Auditori també serà l'escenari de l'estrena del 'Pessebre', de Pau Casals, un muntatge promogut per la delegació local d'Òmnium Cultural i que girarà, durant l'any vinent, per diferents municipis de Catalunya i d'Andorra. De la seva banda, Camerata Sant Cugat estrenarà, el 2 d'octubre, l'espectacle multidisciplinar 'Instint Mozart', una fusió de música, dansa i pintura que servirà per fer un homenatge al famós compositor i que inclourà també un recital dels sonets de Shakespeare. Escoltem el director musical del muntatge, Xavier Baulies.

Xavier Baulies

Sentirem música, veurem dansa, i a la vegada els símbols de Pla Narbona, tots integrats en un argument que servirà per fer una lectura en clau de festa del Rèquiem de Mozart.


Pel que fa al teatre, destaquen la producció del TNC 'El professional', el text de Tennessee Williams 'El zoo de cristal' o les obres 'Celebració' i 'Versió Original Subtitulada', de Carol López. L'actriu Vicenta Ndongo, protagonista d'aquest darrer muntatge, explica que és un text on hi cap la improvisació i que, de forma senzilla i amb humor, vol explicar alguns dels problemes i situacions que viu la societat actual.

Vicenta Ndongo

La història és molt senzilla i feta amb matisos d'humor. Teníem molt clar que volíem explicar una història amb conflictes avui dia comuns però difícils d'explicar perquè la societat està canviant molt, i per això utilitzem molt l'humor.


No faltaran a la programació trimestral l'òpera, la dansa, que arribarà de la mà de la Compañía Nacional de Danza 2, o la VIII Nit de Poesia. També continuen els duets de poesia, les tertúlies d'òpera i el cicle de música de cambra.

D'altra banda, l'alcalde de Sant Cugat ha volgut avançar ja algunes de les propostes per al proper trimestre, on destacaran un homenatge a la soprano Victòria dels Àngels amb un recital d'Ainhoa Arteta i Jaume Aragall, les actuacions musicals de 'Presumptos Implicados' i Joan Manel Serrat, la presentació del tercer disc de Macedònia o el darrer muntatge de l'actor Josep Maria Pou.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.