L'historiador Josep Maria Figueres és l'escriptor santcugatenc del mes d'octubre


  • Comparteix:

Figueras ha apostat pels llibres com a via per entendre millor la història i la cultura

Figueras ha apostat pels llibres com a via per entendre millor la història i la cultura

L'historiador i professor de la Universitat Autonòma de Barcelona, Josep Maria Figueres, és l'escriptor del mes d'octubre dins del cicle 'Escriptor santcugatenc del mes' que organitza la Canals-Galeria d'art. Figueres ha agraït la iniciativa de Josep Canals, ha repassat els darrers treballs i ha fet una defensa aferrissada de la història com a mitjà per entendre la realitat present.

El monestir de Sant Cugat, seu dels primers anys de la Universitat Autonòma de Barcelona (UAB) i dels primers anys universitaris de Josep Maria Figueres, ha estat el marc on l'escriptor del mes d'octubre ha fet un breu repàs de la seva extensa bibliografia i ha apuntat els projectes que té en cartera, deixant clara la seva passió per la història.

En aquest sentit, Josep Maria Figueres ha volgut deixar molt clara la necessitat d'acostar el coneixement de la història a la ciutadania, perquè aquesta pugui comprendre el present a partir dels fets passats i pugui tenir un criteri propi bàsic per ser ciutadans de ple dret.

Josep Maria Figueres

La història no es carnassa d'erudits. És necessària perquè la gent conegui i tingui criteri


El professor de la UAB ha incidit especialment en el fet que tots els llibres poden aportar alguna cosa ja que tots tenen la seva funció. Per això ha carregat contra la crema de llibres per part de certs règims radicals i violents, i ha agraït la tasca de Josep Canals a favor de la cultura. Josep Maria Figueres.

Josep Maria Figueres

Els llibres sempre tenen alguna cosa per aprofitar i és molt trist que alguns règims polítics com el franquisme o el nazisme n'hagin cremat


L'historiador ha afegit finalment que tant de bo l'administració fes una política bibliogràfica més activa per acostar a la ciutadania l'esforç de tantes i tantes generacions que han estimat els llibres. Figueres ha defensat una política que estimuli als joves recuperar el concepte de biblioteca personal i que potenciï molt més les biblioteques als instituts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.