Un cicle de conferències divulga el rol cultural dels monestirs en l'època medieval


  • Comparteix:

Una xerrada a càrrec del catedràtic de Paleografia Jesús Alturo dóna avui el tret de sortida al cicle de conferències titulat 'El llibre i el Monestir de Sant Cugat a l'Edat Mitjana', que acull fins a finals de mes el Museu de Sant Cugat. La iniciativa, que constarà de tres conferències, pretén divulgar el paper dels monestirs en la producció escrita a l'època medieval.

La conferència inaugural, que tindrà lloc aquest dijous, anirà a càrrec del catedràtic de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jesús Alturo. El tema de la primera trobada és el valor social de l'escriptura i els llibres en l'edat mitjana.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, afirma que la producció escrita del Monestir de la ciutat és d'alta qualitat.

Lluís Campins

La producció escrita del Monestir de Sant Cugat és d'altíssima qualitat.


L'historiador santcugatenc Domènec Miquel serà l'encarregat de dictar, el dijous 20 d'octubre, la segona conferència, que tractarà sobre la producció escrita al Monestir de Sant Cugat al segle X. Una setmana després, la catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida, Josefina Planas, posarà el punt i final al cicle de conferències.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, explica que la iniciativa pretén acostar la història de la ciutat a la població.

Lluís Campins

L'objectiu del Museu és donar a conèixer la història de Sant Cugat a la població.


Les conferències, que s'inclouen en les activitats de l'Any del Llibre i la Lectura, tindran lloc al Museu de Sant Cugat a dos quarts de vuit del vespre. L'entrada és gratuïta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.