Rico reivindica la importància del Quixot en l'inici de la novel·la moderna


  • Comparteix:

La xerrada de Francisco Rico ha iniciat el nou trimestre del cicle 'Diàlegs i xerrades. Lectors i escriptors'

La xerrada de Francisco Rico ha iniciat el nou trimestre del cicle 'Diàlegs i xerrades. Lectors i escriptors'

El catedràtic de literatures hispàniques medievals, Francisco Rico, reivindica la importància del Quixot en la literatura universal. En una xerrada a la Biblioteca del Mil·lenari, el catedràtic santcugatenc assegura que no es poden explicar els motius de l'èxit de la novel·la de Cervantes.

En una xerrada a la biblioteca del Mil·lenari, Francisco Rico ha remarcat la importància del Quixot en l'inici de la novel·la moderna. El catedràtic santcugatenc també ha destacat que no es poden explicar els motius de l'èxit de la novel·la de Cervantes.

Francisco Rico

Durant prop de 400 anys, el Quixot ha estat el llibre més llegit a tot Europa. No coneixem les raons, però està clar que és un fet.


La xerrada de Francisco Rico ha iniciat el nou trimestre del cicle 'Diàlegs i xerrades. Lectors i escriptors' que s'organitza dins l'Any del Llibre i la Lectura. Rico és catedràtic de literatures hispàniques medievals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre de la Reial Acadèmia Espanyola. Entre la seva obra, destaca la coordinació l'edició especial del Quixot publicada en motiu del quart centenari de la seva publicació.

Precisament, Rico recomana a la gent que no hagi llegit el Quixot que comenci el llibre per la segona part.

Francisco Rico

Sempre dic que s'ha de començar per la segona part del llibre, perquè té una acció més continuada. Després, ja es pot començar amb la primera.


Els propers ponents del cicle de conferències són els escriptors santcugatencs Baltasar Porcel i Víctor Alexandre. Les xerrades tenen lloc cada dimecres a la biblioteca del Mil·lenari a partir de les vuit del vespre.

'Diàlegs i xerrades. Lectors i escriptors' és una iniciativa de les llibreries de Sant Cugat i de l'Ajuntament. Les conferències formen part de la programació de l'Any del Llibre i la Lectura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.