El Correllengua 2005 recorda la qualitat literària i el compromís nacional de Jesús Moncada


  • Comparteix:

Francesc Ricart i el poeta Hèctor Monet destaquen el compromís amb els Països Catalans de l'autor de 'Camí de sirga'

Francesc Ricart i el poeta Hèctor Monet destaquen el compromís amb els Països Catalans de l'autor de 'Camí de sirga'

El Correllengua 2005 reivindica Jesús Moncada com a símbol de la catalanitat de la Franja. En una xerrada al casal popular La Guitza, el membre del Casal Jaume I de Fraga, Francesc Ricart, i el poeta Héctor Monet han destacat també la qualitat literària i el compromís nacional amb els Països Catalans de l'autor de 'Camí de sirga'

El Correllengua d'enguany ha recordat la figura de Jesús Moncada, desaparegut el juny passat. En una xerrada al casal popular La Guitza, el membre del Casal Jaume I de Fraga, Francesc Ricart, i el poeta Hèctor Monet han destacat l'alt nivell de les obres de l'escriptor i el seu compromís amb la reconstrucció nacional dels Països Catalans.

Francesc Ricart, ha remarcat que Jesús Moncada és un símbol de la catalanitat de la Franja de Ponent.

Francesc Ricart

Hem de reivindicar i agrair l'obra de Moncada, perquè ens serveix per reivindicar la catalanitat amagada de la Franja de Ponent.


Moncada va ser distingit el 2001 amb el Premi dels Escriptors Catalans per la qualitat del conjunt de la seva obra i amb la Creu de Sant Jordi. El seu títol més conegut és 'Camí de sirga', novel·la que evoca la desaparició de Mequinensa, enfonsada sota les aigües de l'Ebre. Entre les seves obres, també destaquen els reculls de contes 'Històries de la mà esquerra', 'El cafè de la granota' i 'Calaveres atònites'.

El poeta i amic de Jesús Moncada, Hèctor Monet, ha destacat la qualitat d'aquests contes.

Hèctor Monet

Jesús Moncada considerava que no es tenia tant en compte els contes com 'Camí de sirga', de la qual també deia que era una bona obra.


En una entrevista als mitjans de comunicació catalans, el crític literari i membre de l'Acadèmia Sueca, Kjell Johanson, va assegurar que traduint Moncada havia descobert un candidat al premi Nobel de literatura.

Els actes del Correllengua 2005 finalitzen aquest dissabte a la nostra ciutat amb el 'Sopar per la llengua', que tindrà lloc a la Nau de Cultura de Valldoreix, on intervindran els periodistes Víctor Alexandre i Rita Marzoa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.