Baltasar Porcel defensa la literatura com un element clau de la història


  • Comparteix:

Porcel està preparant la seva nova novel·la que sortirà publicada el proper estiu

Porcel està preparant la seva nova novel·la que sortirà publicada el proper estiu

Baltasar Porcel ha analitzat la literatura i l'acte de llegir en la nova cita del cicle de diàlegs amb escriptors que organitzen les llibreries de Sant Cugat amb motiu de l'Any del Llibre i la Lectura. La xerrada, que ha estat organitzada per l'Ajuntament i la llibreria Paideia, s'ha convertit en una contundent defensa de la disciplina literària.

Davant una vintena de oients, Porcel ha defensat per sobre de l'honor, la religió i la pàtria, la disciplina literària tant des del punt de vista del creador com del lector. Segons l'escriptor afincat a Sant Cugat, la literatura en tots els seus gèneres constitueix un eix fonamental en la seva vida. És per això, que Porcel ha valorat positivament els actes de l'Any del Llibre i la Lectura com a impulsors de la literatura.

Baltasar Porcel

És evident que si no es fan coses i si no es fa ús dels mitjans les coses queden mortes. La literatura i l'art necessiten impulsors.


A més, l'escriptor de llibres com 'Cavalls cap a la fosca' i 'L'ull del vent' ha definit els llibres com 'la memòria del món des de múltiples punts de vista'. Segons Porcel, la literatura és l'element capital de la història de la humanitat, una història que perdura per sobre del temps. En aquest sentit, ha insistit amb contundència que la literatura no és només una simple font d'informació, sinó una construcció del món.

Baltasar Porcel

El lector també és creador. El llibre no és només una font d'informació i la llengua no és només un fet funcional. La llengua és una creació del món i la literatura una creació d'un mateix.


Ara mateix, Baltasar Porcel està treballant en la seva propera novel·la. Tot i que no n'ha volgut desvetllar la temàtica, de moment ja ha confirmat que segurament sortirà publicada a l'estiu del pròxim any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.