El Teatre Auditori acull aquest diumenge l'estrena del primer concert per cobla i orquestra


  • Comparteix:

L'OSSC actuarà també aquest divendres amb la pianista Maria Lluïsa Cantos

L'OSSC actuarà també aquest divendres amb la pianista Maria Lluïsa Cantos

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat serà, aquest cap de setmana, la protagonista de la programació del Teatre Auditori per partida doble. Avui divendres, la formació actuarà juntament amb la reconeguda pianista Maria Lluïsa Cantos. Diumenge, i dins el marc de la programació familiar, l'orquestra i la Cobla Jovenívola estrenaran la primera composició que s'ha fet per orquestra simfònica i cobla.

L'actuació d'aquesta nit, que començarà a les deu, té el seu origen en l'acte de cloenda del curs passat de l'Aula d'Extensió Universitària per la Gent Gran, que va comptar amb la presència de la pianista Maria Lluïsa Cantos. En aquell moment va sorgir la iniciativa de fer una actuació conjunta amb l'Orquestra Simfònica Sant Cugat.

Així ho ha explicat el director de l'Orquestra, Josep Ferré, que ha afegit que el repertori farà gaudir els espectadors amb una dels concerts més coneguts per a piano i orquestra i amb una peça de Bella Bartok que ha qualificat com 'una de les grans obres del segle XX'.

Josep Ferré

De seguida ens vam posar d'acord i hem escollit un dels concerts més populars per piano i orquestra que és de Grieg. Després ens atrevirem per primera vegada a interpretar Bartok amb una de les grans obres del segle XX


Ja diumenge, l'orquestra santcugatenca reprendrà els seus concerts familiars però en aquesta ocasió d'una forma molt especial, amb l'estrena de la primera composició per orquestra i cobla. Es tracta d'una iniciativa de la mateixa orquestra i de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, que ha comptat amb la col·laboració del mestre Agustí Cohí-Grau, responsable de l'obra.

El compositor s'ha felicitat d'haver pogut tirar endavant el projecte i ha assegurat que es tracta d'una peça amb clares referències a la ciutat.

Agustí Cohí-Grau

En encarregar-me aquesta obra vaig pensar que s'estrenaria a Sant Cugat i vaig pensar a fer-li un homenatge. I de fet, tots els temps respiren Sant Cugat i fins i tot al final hi pren part el públic


L'estrena del concert per a Cobla i Orquestra Simfònica començarà a dos quarts de dotze del matí i comptarà amb la Cobla Jovenívola, que acompanyarà l'orquestra de la nostra ciutat dalt de l'escenari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.