'Cavalleria Rusticana' i 'I Pagliacci' inauguren el nou cicle d'òpera al Teatre Auditori


  • Comparteix:

Les dues obres són representatives del corrent verista italià

Les dues obres són representatives del corrent verista italià

El Teatre Auditori acull aquesta nit la primera representació del nou cicle d'Òpera a Catalunya, que organitza l'associació Amics de l'Òpera de Sabadell. L'Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor d'Amics de l'Òpera de Sabadell interpretaran dues obres claus del verisme italià, 'Cavalleria Rusticana' de Mascagni i 'I Pagliacci' de Leoncavallo.

El nou cicle d'Opera a Catalunya arriba aquesta nit al Teatre Auditori amb dues obres mestres del corrent verista de l'òpera. 'Cavalleria Rusticana' de Pietro Mascagni i 'I Pagliacci' de Ruggero Leoncavallo són les representacions cabdals d'un estil que retrata la duresa de la vida diària de les capes baixes de la Itàlia acabada de reunificar. Així ha definit el professor Roger Alier les dues composicions.

Roger Alier

En els dos casos, es mostra la violència que hi havia al sud d'Itàlia. El nord del páis va conèixer què hi passava gràcies a les obres.


El concert d'òpera d'aquesta nit, a càrrec del Cor d'Amics de l'Òpera de Sabadell i de l'Orquestra Simfònica del Vallès, és el primer del cicle Òpera a Catalunya que organitza l'associació Amics de l'Òpera de Sabadell. La presidenta de l'entitat, Mirna Lacambra, ha explicat que les dues obres tenen molta complexitat interpretativa.

Mirna Lacambra

Comencem la temporada oferint dues òperes del verisme italià, de gran riquesa musical, on les interpretacions del cor són molt compromeses. Les dues obres se solen interpretar conjuntament.


El concert d'òpera començarà a les 9 de la nit i tindrà una durada de tres hores amb intermedi. El preu de l'entrada és de 45 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.