Josep Canals demana que l'Ajuntament s'impliqui per frenar la crisi de les galeries


  • Comparteix:

El promotor cultural es felicita per una campanya de la Generalitat per apropar públic a les sales d'art de Catalunya

El promotor cultural es felicita per una campanya de la Generalitat per apropar públic a les sales d'art de Catalunya

El galerista santcugatenc Josep Canals demana més suport de l'Ajuntament per frenar la crisi que pateixen les sales d'art de la nostra ciutat. Canals considera que Sant Cugat ha perdut posicions respecte altres ciutats catalanes pel que fa al sector de les galeries i alerta de la davallada de visitants que registren les sis sales que encara existeixen al municipi.

Josep Canals creu que Sant Cugat ha deixat de ser una ciutat de referència dins del sector de les galeries d'art i adverteix que cal una intervenció més decidida per part de l'Ajuntament per frenar la crisi dels espais d'art al nostre municipi. El galerista i promotor cultural assegura que la xifra de visitants ha arribat a nivells mínims i recorda que moltes sales han hagut de tancar les portes.

Josep Canals

En aquests moments no hi ha galeries a Sant Cugat. Només hi ha 6 espais. Estem perdent posicions respecte altres ciutats del país. El públic és mínim. La Generalitat ho té clar, esperem que l'Ajuntament també faci alguna cosa.


Canals valora molt positivament la campanya que engegarà la Generalitat a partir del desembre, que sota el lema 'Viu l'art, vine a les galeries' intentarà apropar el públic majoritari als espais d'exposició, tant públics com privats. En canvi, el galerista santcugatenc posa en dubte la continuïtat de l'actual model de la Nit de l'Art, que organitza l'associació Espais d'Art de Sant Cugat.

Josep Canals

A Sant Cugat hem d'atreure un públic que no només passi per les galeries una nit a l'any. S'ha d'afavorir el debat cultural. La Nit de l'Art del 2006 en aquests moments és un interrogant.


Actualment, l'associació Espais d'Art inclou les sales la Galeria, l'Espai Lluís Ribas i Pou d'Art. La nostra ciutat té tres espais expositius privats més, que són la Canals-Galeria d'Art, la sala Rusiñol i la sala-taller de Ferran Martí. Josep Canals assegura que per la seva galeria només passen una trentena de visitants al mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.