El poeta d'honor Marius Sampere inaugura avui el V Festival de Poesia de Sant Cugat


  • Comparteix:

El festival s'allargarà fins dissabte amb activitats diverses pensades per acostar la poesia a tots els públics

El festival s'allargarà fins dissabte amb activitats diverses pensades per acostar la poesia a tots els públics

Sant Cugat es converteix, des d'avui i fins dissabte, en la capital de la poesia catalana amb el cinquè Festival de Poesia Sant Cugat. L'edició d'enguany incorpora diverses novetats com la figura del director del festival, que en aquesta ocasió és el poeta Vicenç Llorca, o la figura del 'poeta d'honor', que enguany recau en Màrius Sampere. Entre les principals activitats destaquen un concert de Raimon o la VIII Nit de la Poesia, totes dues al Teatre Auditori.

La nostra ciutat acull des d'avui i fins el proper dissabte el cinquè Festival de Poesia Sant Cugat. La cinquena edició incorpora diverses novetats com és la instauració de la figura del 'Poeta d'honor', que enguany serà Marius Sampere. La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha explicat així aquestes novetats.

Àngels Solé

El festival de poesia canvia el nom i a més incorpora un director, que anirà canviant cada any. Una altra novetat important és la denominació d'un poeta d'honor, que enguany serà en Màrius Sampere.


La inauguració del Festival de Poesia Sant Cugat, tindrà lloc avui a dos quarts de vuit al Claustre del Monestir, i anirà a càrrec del poeta d'honor. L'acte comptarà també amb una visita a l'exposició dedicada a Ovidi Montllor i Guillem d'Efak i amb un espectacle de la companyia Nats Nus, resident a Sant Cugat.

No hi faltarà tampoc el poeta Vicenç Llorca, que és l'encarregat d'estrenar la nova figura del director del Festival. Llorca ha assegurat que la voluntat és obrir i entrellaçar la poesia amb altres arts.

Vicenç Llorca

Ha de ser un festival de la paraula poètica. No s'ha de parlar de literatura, sinó que ha de ser literatura viva. S'ha d'aprofitar la interrelació entre la poesia i altres arts i reconèixer els nostres propis poetes.


De la seva banda, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Jaume Subirana, ha assegurat que la cinquena edició del Festival de Poesia de Sant Cugat té com a objectiu anar més enllà que les anteriors edicions.

Jaume Subirana

En aquest moment altres ciutats mitjanes comencen a programar poesia. En aquest context, l'aposta de Sant Cugat, que anys enrera era molt original, ha d'avançar i guanyar caràcter.


Durant els quatre dies que s'allargarà el Festival, s'han organitzat diverses activitats com recitals dels principals poetes catalans. També hi haurà 'nits blaves', on la poesia es barrejarà amb altres disciplines artístiques com la música i el teatre, i iniciatives lúdiques a l'aire lliure, en que es buscarà apropar la poesia als més menuts. Un concert de Raimon, aquest divendres, i la vuitena Nit de Poesia, dissabte, són dues de les propostes més destacades. Totes dues tindran lloc al Teatre Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.