Joan Surroca, guanyador del premi memorial Joan XXIII per la Pau 2005


  • Comparteix:

L'Institut Víctor Seix de Polemologia ha decidit atorgar el Premi Memorial Joan XXIII per la Pau 2005 a l'educador i museòleg català Joan Surroca i Sens. L'organització ha volgut destacar la tasca de Surroca, que, com a parlamentari, va promoure la llei catalana de foment de la pau. Així s'ha anunciat en un acte a la sala de plens de l'Ajuntament.

Aquest dissabte s'ha revelat el nom de Joan Surroca i Sens com a guanyador del Memorial Joan XXIII per la pau. L'Institut Victor Seix, que té com a finalitat la investigació i divulgació sobre temes de pau, atorga cada any un memorial a persones o institucions que s'han destacat per la seva tasca en favor de la pau.

En aquest sentit, el president de la Universitat Internacional de la Pau, Arcadi Oliveres, ha destacat el treball de Joan Sorroca en convertir els museus en eina de diàleg i sobretot per promoure la llei catalana de foment de la pau.

Arcadi Oliveres

Va ser qui va impulsar la llei de foment de la pau i que l'administració hagi fet cas al que demana la societat civil és en bona part mèrit d'en Joan Surroca.


A l'acte, que se celebra per tercer any a Sant Cugat, hi han asssistit entre d'altres Josep Sols que ha fet una xerrada sobre la violència; la presidenta de l'Institut i vídua de Víctor Seix, Montserrat Salvat, i el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut , Toni Ramon, que ha destacat el treball per la pau dels santcugatencs.

Toni Ramon

Una ciutat que està sent el clar exemple que arreu del món el nombre de persones que treballen per la pau és singificatiu. Sant Cugat compta amb un gran nombre d'entitats i persones que aporten el seu gra de sorra en la construcció de la pau.


Joan Surroca i Sens, del que s'han destacat les seves aportacions en l'educació en valors de llibertat justícia i pau, és el 36è guanyador del Memorial Joan XXIII.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.