Una exposició repassa els 25 anys d'història de l'Arxiu Nacional de Catalunya


  • Comparteix:

Aquest dimarts s'inaugura l'exposició commemorativa dels 25 anys de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). La mostra pretén donar a conèixer, de forma pedagògica, les activitats de recuperació, conservació i difusió del patrimoni documental del país que du a terme l'Arxiu. L'exposició estarà oberta al públic santcugatenc fins a finals de febrer i a partir d'aleshores iniciarà un recorregut per les principals ciutats de Catalunya.

La mostra, que s'inaugurarà aquest migdia amb la presència del director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Francesc Tharrats, porta per títol '25 anys de l'ANC. La comunicació de la memòria'.

L'objectiu és donar a conèixer les funcions que està realitzant aquest arxiu des de fa un quart de segle, i presentar també els programes i els projectes de futur de la institució. En aquest sentit, s'expliquen les funcions patrimonials de preservació i conservació dels documents, però també com l'ANC es posiciona per projectar i comunicar la memòria històrica als ciutadans. Així ho explica el director de l'Arxiu, Josep Maria Sans Travé.

Josep Maria Sans Travé

Vol explicar, de manera pedagògica, el que fa l'Arxiu; això és, recuperar, conservar i difondre el Patrimoni Documental del país, i, de manera especial, el creat per l'acció administrativa de la Generalitat.


La mostra estarà dividida en tres àmbits. En el primer d'ells es defineix quin és el patrimoni documental de l'Arxiu, el segon explica quins serveis presta la institució i en el tercer àmbit s'exposen els tres projectes de futur de l'Arxiu. Escoltem Josep Maria Sans Travé.

Josep Maria Sans Travé

La millora dels procediments com a tècnics, l'impuls de la comunicació (que cada cop es pugui tenir major accés a l'ANC mitjançant les noves tecnologies), i la intensificació de la projecció nacional de l'Arxiu.


L'exposició '25 anys de l'ANC. La comunicació de la memòria' estarà oberta al públic santcugatenc fins a finals del mes de febrer. A partir d'aleshores iniciarà un recorregut per tot el territori català, començant per les quatre capitals de província i finalitzant per tots aquells municipis que ho sol·licitin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.