La poesia de Verdaguer omple la parròquia de Sant Cebrià de la mà de Pentagrama


  • Comparteix:

Una vintena de persones han assistit aquest dissabte al recital de poesia 'Verdaguer, encara', celebrat a la Parròquia de Sant Cebrià, a Valldoreix. L'actor, Eduard Araujo, de l'associació cultural Pentagrama, ha recitat diferents textos del poeta català Jacint Verdaguer amb l'acompanyament del violoncel·lista Joan Alòs i del narrador Daniel Figols.

El recital, que ha comptat amb la presència d'una vintena de persones, s'ha celebrat aquest dissabte al vespre i ha tingut prop d'una hora i mitja de durada. L'encarregat d'interpretar els textos del poeta ha estat l'actor Eduard Araujo, que ha volgut transmetre la seva passió per un autor tan polifacètic.

Eduard Araujo

Verdaguer m'apassiona. Dramatitza una situació des del punt de vista poètic i de la premsa. Aquesta lluita entre el sacerdot, l'home i el poeta és el que hem volgut traslladar.


'Verdaguer, encara' ha inclòs diferents fragments de dues de les principals obres del poeta català; 'En defensa pròpia', que és un recull dels articles periodístics publicats a 'La Publicitat' i 'El Noticiero Universal', i 'Flors del calvari', que és un llibre de poesia que abasta l'època de major enfrontament entre Verdaguer i la cúpula eclesiàstica catalana. Eduard Araujo ha valorat així la capacitat dramàtica d'aquests textos.

Eduard Araujo

Per un actor és molt interessant. És una possibilitat de dramatitzar que rarament es planteja. Estic molt agraït.


Aquest recital s'hauria d'haver celebrat l'any 2002, amb motiu del centenari de la mort de Verdaguer, però problemes de salut de l'actor protagonista ho van impedir. Finalment però, i gràcies a la organització de la Parròquia de Sant Cebrià, el suport d'Òmnium Cultural i la col·laboració de l'EMD de Valldoreix, el recital s'ha pogut dur a terme exitosament. Tant és així que Araujo ja ha avançat que repetiran anualment aquesta experiència. L'any vinent, s'interpretaran textos de Joan Maragall.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.