L'ANC celebra els seus 25 anys amb una exposició commemorativa i amb nous reptes de futus


  • Comparteix:

La institució vol millorar els sistemes de tractament, ampliar la projecció social i obrir noves vies de col·laboració amb Sant Cugat

La institució vol millorar els sistemes de tractament, ampliar la projecció social i obrir noves vies de col·laboració amb Sant Cugat

Millorar els sistemes de tractament i conservació dels documents, impulsar la comunicació i aconseguir una major projecció social de tota aquesta tasca són els principals objectius de futur que es marca l'Arxiu Nacional de Catalunya. Així ho ha afirmat el seu director, Josep Maria Sans i Travé, durant l'acte d'inauguració de l'exposició commemorativa del 25è aniversari d'aquesta institució.

El 28 de novembre de 1980 el Diari Oficial de la Generalitat publicava la creació de l'Arxiu Nacional de Catalunya. 25 anys després, aquesta institució celebra el seu primer quart de segle amb una exposició commemorativa de la tasca feta durant aquest temps però també amb la vista posada en els reptes de futur.

Sota el títol '25 anys de l'ANC. La comunicació de la memòria', la mostra es divideix en diferents àmbits que permeten conèixer de prop les funcions de preservació i conservació dels documents però també les estratègies de comunicació i la voluntat d'innovar en aquestes tasques i d'obrir-se cada cop més a la societat. Així ho ha explicat el director d'aquest equipament, Josep Maria Sans i Travé.

Josep Maria Sans i Travé




En el mateix sentit s'ha expressat el director general de Patrimoni Cultural, Francesc Tarrats, que ha afirmat que, tot i que en aquesta àrea s'han trobat amb algunes mancances que cal anar solucionant, l'àmbit dels arxius es troba en una situació prou òptima com per afrontar ja projectes d'excel·lència'. Per aconseguir-ho, el govern català ha doblat enguany els recursos econòmics destinats a l'Arxiu, que ascendeixen a més d'un milió d'euros. Escoltem Francesc Tarrats.

Francesc Tarrats

En l'àmbit dels arxius, la pròpia infraestructura i la dotació de l'ANC ens permet plantejar-nos uns programes no de supervivència sinó d'excel·lència, i el que hem de fer és aprofitar-ho


D'altra banda, l'Arxiu Nacional també es proposa estrènyer més els vincles amb la ciutat de Sant Cugat, a través de la col·laboració que ja manté amb diferents entitats, potenciant més la seva vessant didàctica per a les escoles, i sobretot, encetant una nova via de col·laboració amb el Museu. Una voluntat que ha estat molt ben rebuda per part de la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

Tenim algun projecte en comú per als propers mesos implicant més directament el Museu i ens complau molt perquè pensàvem que les dues institucions tenen molts objectius concurrents


En aquest sentit, la primera col·laboració entre les dues institucions arribarà amb els actes de commemoració del 75è aniversari de la II República.

Recordem que l'Arxiu Nacional de Catalunya està ubicat a Sant Cugat des de l'any 1995. Els actes de celebració del 25è aniversari s'allargaran fins el novembre de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.