Francesc Llatjós tanca el cicle d'escriptors del mes que organitza Canals dins l'Any del Llibre


  • Comparteix:

L'exalcalde de Sant Cugat va escriure un llibre sobre la transformació de la vila rural en ciutat moderna

L'exalcalde de Sant Cugat va escriure un llibre sobre la transformació de la vila rural en ciutat moderna

Francesc de P Llatjós, desaparegut fa dos mesos, és l'escriptor santcugatenc del mes de desembre en el marc de la iniciativa que organitza la Canals-Galeria d'Art dins l'Any del Llibre i la Lectura. Llatjós, que va ser alcalde entre els anys 1975 i 1979, va escriure un llibre sobre la transformació de Sant Cugat de vila rural a ciutat moderna.

Llatjós, que va ser nomenat alcalde un mes abans de la mort de Franco, va ocupar l'alcaldia de Sant Cugat fins l'abril del 1979, any en què es van celebrar les primeres eleccions democràtiques als municipis catalans.

Durant el seu mandat, Sant Cugat va obtenir la categoria de ciutat, l'any 1977, i el municipi va viure nombroses transformacions i va incorporar nous serveis i equipaments, com l'escola d'art i l'escola de música, el pavelló de la Rambla del Celler i l'oficina de Correus de la Rambla Can Mora. Així ho recorda el seu fill, Lluís Llatjós.

Lluís Llatjós

Va ser alcalde fins el 1978. Va viure la transició, els canvis polítics, però també la transformació de Sant Cugat de vila rural a ciutat moderna. Va donar a conèixer Sant Cugat fora dels seus límits.


Amb Francesc de P. Llatjós es tanca el recorregut anual proposat per la Canals-Galeria d'Art per alguns dels escriptors de Sant Cugat. El promotor d'aquesta iniciativa, Josep Canals, ha fet un balanç positiu i ha destacat que el recorregut ha tingut una doble vessant.

Josep Canals

Ha estat un recorregut literari però també pel poble. Una bona iniciativa. Hem apropat els escriptors de sempre. Acabem a la casa de la vila amb Francesc Llatjós, que va escriure un llibre sobre Sant Cugat abans de ser ciutat.


Durant tot l'any, la iniciativa de Josep Canals ha donat protagonisme a escriptors santcugatencs com Liberata Masoliver, Ramon Barnils, Tomàs Grau i Miquel Cabanas i Alibau, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.