Ajuntament i Generalitat continuen sense posar-se d'acord sobre l'ampliació del Museu per la zona del subsòl


  • Comparteix:

Patrimoni de la Generalitat diu que cal acotar el projecte i l'alcalde els demana que recapacitin

Patrimoni de la Generalitat diu que cal acotar el projecte i l'alcalde els demana que recapacitin

L'Ajuntament i la Generalitat continuen discrepant pel que fa al projecte d'ampliació del Museu per la zona del subsòl. Després d'una primera reunió entre l'alcalde, Lluís Recoder, i el director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Francesc Tarrats, l'alcalde considera que el criteri del govern català és restrictiu i demana que recapacitin.

Després que la direcció general de Patrimoni de Catalunya denegués el projecte d'ampliació del Museu per la zona del subsòl, aprofitant una antiga sala gòtica per fer una sala d'exposicions i un auditori, els responsables de les dues administracions s'han reunit per mirar de reconduir la situació. De moment però, no s'ha arribat a cap acord.

El director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Francesc Tarrats, considera que cal tornar a seure i plantejar les diferents posicions i arguments però apunta que segurament caldrà acotar els plans d'acció a allò que un conjunt com el del Monestir necessita.

Francesc Tarrats

El que cal és posar sobre la taula els arguments d'una banda i l'altra i arribar a una formulació que asseguri el millor per la difusió del conjunt, acotant els plans d'acció i ajustant-los a allò que el Monestir requereix i ressituant-lo dins el sistema del Museu d'Història de Catalunya


De la seva banda, l'alcalde considera que el criteri de la Generalitat és restrictiu i que obvia, en part, la importància d'aquest Monestir. En aquest sentit, Lluís Recoder ha recordat que Sant Cugat ha fet diverses actuacions en els darrers anys per tornar a aquest monument 'l'esplendor i la centralitat ciutadana que havia tingut', i ha demanat l'ajuda del govern català per continuar amb aquesta tasca.

Lluís Recoder

La direcció general de Patrimoni de la Generalitat té un criteri restrictiu amb el qual no hi estem d'acord, perquè d'alguna manera obvia la importància del Monestir. L'Ajuntament i la ciutat han fet un gran esforç per rehabilitar tot l'entorn del Monestir i tornar-li l'esplendor que havia tingut


Després d'aquesta primera reunió, el director general de Patrimoni Cultural ha manifestat la voluntat de continuar amb les converses per mirar de resoldre el tema de cara al mes de gener, mentre que l'alcalde demana al govern català que recapaciti i els doni suport en aquest projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.