Missa major en honor al màrtir Sant Cugat


  • Comparteix:

En motiu de la Festivitat de Sant Cugat, la parròquia de Sant Pere Octavià va celebrar dissabte una missa major en honor al màrtir, que va aplegar més de 500 persones. L’homenatge va estar oficiat per l’Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, i va incloure una cantata dels antics escolans del Monestir i una ofrena a la relíquia del màrtir.

Diu la tradició que, al segle quart, poc abans que el cristianisme es convertís en la religió oficial, Cucuphas va ser martiritzat a la fortalesa romana del Castrum Octavianum. Cucuphas era un africà que havia arribat a Barcino per predicar la fe cristiana. Amb el pas del temps, el lloc del martiri de Sant Cugat es va convertir en un indret de culte i veneració. Així, al segle cinquè ja existia una petita església per retre homenatge a les relíquies del sant i amb el pas del temps es va anar aixecant un nucli de població que duia el nom del màrtir.

Dissabte passat, l'església de Sant Pere Octavià, aixecada sobre l'antic temple, va omplir-se de fidels per recordar el martiri de Sant Cugat. La cerimònia religiosa va estar presidida per l'Abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que va recordar la importància de Sant Cugat en els origens de la nostra ciutat.

Josep Maria Soler



L'Abat de Montserrat va reivindicar la recuperació de la història per crear una identitat col·lectiva, més enllà de les creences de cadascú.

Josep Maria Soler



La missa major en honor a Sant Cugat va anar seguida d'una ofrena solemne a les relíquies del màrtir, dipositades al claustre del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.