Els Amics de la UNESCO faran diumenge el primer pas cap a l'agermanament dels claustres de Sant Cugat i Girona


  • Comparteix:

Aquest serà l'inici per presentar una candidatura conjunta perquè declarin els claustres patrimoni de la humanitat

Aquest serà l'inici per presentar una candidatura conjunta perquè declarin els claustres patrimoni de la humanitat

L'associació Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat presentarà aquest diumenge el projecte d'agermanament dels claustres de Sant Cugat i Girona. La unió d'aquests monuments romànics vol ser un primer pas per avançar cap a la presentació d'una candidatura conjunta per declarar els dos claustres patrimoni de la humanitat.

Després de l'agermanament de les respectives associacions d'Amics de la Unesco, Sant Cugat i Girona volen avançar en la seva acció conjunta i presentaran aquest diumenge a la nostra ciutat el projecte per agermanar els dos claustres. Tots dos monuments són mostres privilegiades de l'arquitectura romànica, i el seu conjunt escultòric és obra d'un mateix mestre, Arnau Cadell.

El president d'Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, Llorenç Batchellí, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' que les similituds entre els dos monuments són molt elevades.

Llorenç Batchellí

Els dos claustres tenen gran quantitat de similituds. Al segle XI, els dos van tenir un relleu extraordinari. Actualment, són referents únics pel que fa als claustres romànics.


Aquest diumenge al matí, la Sala del Tapís del Claustre acollirà l'acte de presentació del projecte d'agermanament, que comptarà amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, la tinenta d'alcalde de Cultura, un representant dels canonges de la catedral de Girona i el president del Centre Unesco de Catalunya, entre d'altres personalitats.

Aquest acte servirà per explicar el 'full de ruta' de l'agermanament, que s'haurà d'anar concretant en els propers mesos. El següent pas serà iniciar els treballs per presentar la candidatura perquè els claustres de Sant Cugat i Girona siguin declarats patrimoni de la humanitat, un procés complex i que es preveu lent.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, assegura que l'eventual proclamació del claustre del Monestir com a patrimoni de la humanitat potenciaria la projecció internacional del monument.

Lluís Campins

L'eventual proclamació del claustre de Sant Cugat com a patrimoni de la humanitat representa una oportunitat única de projecció del patrimoni de Sant Cugat. Ens permetria situar-nos davant del món.


Segons algunes informacions, el procés de proclamació de patrimoni de la humanitat es podria allargar un mínim de quatre anys des de la presentació de la candidatura. Campins ha explicat que es tracta d'un procés molt lent i amb etapes molt reglades, i ha advertit que la candidatura de Tarragona, per exemple, va ser rebutjada en primera instància però posteriorment es va reconèixer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.