Les obres de Correus no respecten el mural de l'entrada, obra de l'escultor Pep Codó


  • Comparteix:

L'artista ha denunciat els fets i assegura que Correus no li ha donat cap explicació al respecte

L'artista ha denunciat els fets i assegura que Correus no li ha donat cap explicació al respecte

Les reformes de la seu de Correus a la Rambla Can Mora han fet desaparèixer un relleu escultòric de l'artista Pep Codó que estava situat a l'entrada de l'edifici. Així ho han denunciat el propi artista i el promotor cultural Josep Canals, que han afegit que els responsables de l'ens postal no han donat cap explicació sobre la desaparició d'aquesta obra.

Els fets es van posar de manifest el passat cap de setmana, amb la reobertura de la nova oficina de la rambla de Can Mora, quan el galerista Josep Canals i l'artista Pep Codó van visitar les noves instal·lacions per comprovar l'estat de les obres d'art que hi havia a l'immoble abans de la reforma. Segons han explicat, el mural de la primera planta, realitzat per l'artista Minguell de l'Escola Internacional de Pintura Mural de Sant Cugat, està en perfecte estat de conservació, així com el mural ceràmic de Carme Canals i Montse Español que representa el plànol de la ciutat.

En canvi, el relleu escultòric de Pep Codó que hi havia a l'entrada de l'edifici, i que feia referència a una simbologia logística de Correus, ha desaparegut. L'artista Pep Codó explica que els responsables de l'ens postal no han donat explicacions sobre la destrossa d'aquesta obra d'art.

Pep Codó

He trucat a Correus per saber si han tret el mural durant les obres i ells no m'ho saben dir. Quasi m'asseguren que l'han trencat.


Recordem que l'oficina de Correus es va inaugurar als anys setanta, sota el mandat de l'alcalde Francesc de P. Llatjós. Aprofitant una partida de l'1% cultural es van adquirir tres obres d'art destinades a aquestes dependències, una de les quals és el mural escultòric de Pep Codó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.