Ple de gom a gom a 'El Pessebre' de Pau Casals al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

El concert ha estat iniciativa d'Òmnium cultural, que va presentar l'acte a Sant Cugat

El concert ha estat iniciativa d'Òmnium cultural, que va presentar l'acte a Sant Cugat

Ple de públic en el primer concert de l'oratori 'El Pessebre' de Pau Casals celebrat aquest divendres a la nit al Teatre-Auditori. Prop de 300 músics i 250 cantaires de diferents cors, entre ells la Coral de Sant Cugat, han fet possible aquesta interpretació, a càrrec de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat i gràcies a la iniciativa d'Òmnium Cultural.

El Teatre-Auditori ha acollit aquest divendres l'oratori 'El Pessebre', obra d'un dels millors compositors i músics de Catalunya i de l'àmbit internacional, Pau Casals. La interpretació ha estat tot un èxit de participació, ja que totes les entrades van quedar exhaurides dies abans del concert.

El president de la delegació d'Òmnium Cultural a Sant Cugat, Xavier Escura, s'ha mostrat molt satisfet del resultat aconseguit amb aquesta iniciativa.

Xavier Escura

Per Òmnium ha estat una satisfacció molt gran sobretot per aconseguir posar en escena una obra tan magna i posar en comú l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i diferents corals.


'El Pessebre' és una obra molt complexa i difícil de posar en escena per aconseguir ser lluïda, però el Teatre-Auditori ha fet possible mostrar la seva grandesa amb instrumentistes de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat i diferents corals de la nostra ciutat i també d'altres municipis.

L'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta col·laboració.

Lluís Recoder

El concert ha estat espectacular. Òmnium Cultural ens va venir a proposar l'organització el concert i ha estat un acte magnífic.


'El Pessebre', que en aquest cas ha estat interpretat sota la direcció de Josep Ferré, és una obra estructurada en un pròleg, en estil de sardana, i quatre parts. L'obra, que es va estrenar al 1960 a Mèxic, s'ha convertit en l'estandard que Casals va voler portar per tot el món i transmet amb aquesta obra el seu amor per la humanitat i l'esperança en un futur millor. Diversos assistents han fet una valoració positiva de l'actuació.

Públic

Ens ha agradat molt. És la primera vegada que ho veiem, i està molt bé.


'El Pessebre', peça que ha estat interpretada en nombrosos indrets d'arreu del món i traduïda a diferents llengües, s'ha tornat a interpretar aquest diumenge al Teatre-Auditori, en un concert benèfic organitzat per les escoles La Farga i La Vall.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.