Unesco de Sant Cugat i Girona inicien l'agermanament dels claustres per ser patrimoni de la humanitat


  • Comparteix:

La presentació s'ha fet al claustre del Monestir de Sant Cugat

La presentació s'ha fet al claustre del Monestir de Sant Cugat

Els Amics de la Unesco de Sant Cugat i de Girona inicien l'agermanament dels claustres de la ciutat amb l'objectiu que siguin declarats patrimoni de la humanitat. En la presentació de la iniciativa, l'associació argumenta que la singularitat i les coincidències de les dues estructures arquitectòniques mereixen la declaració de patrimoni de la humanitat.

L'objectiu de la iniciativa és constituir una candidatura perquè el Consell Internacional de Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS) i el Consell Internacional de Museus (ICOM), òrgans consultius de la Unesco, decretin patrimoni de la humanitat les dues estructures.

El president d'Amics de la Unesco de Valldoreix-Sant Cugat, Llorenç Batchallí, afirma que els claustres mereixen un reconeixement.

Llorenç Batchallí

Hi ha diversos motius per a l'agermanament. El primer, per les seves similituds i, segon, per ser exemples del romànic català.


En l'acte de presentació, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha remarcat que el projecte d'agermanament beneficia Sant Cugat i Girona. Segons l'alcalde, el claustre de la ciutat necessita iniciatives d'aquest tipus per donar-se a conèixer arreu de Catalunya i del món.

Lluís Recoder

Estic segur que aquest procés que ara es comença contribuirà a donar a conèixer el nostre claustre més enllà de Sant Cugat.


De la seva banda, la presidenta de l'associació Unesco de Girona, Dolors Reig, ha destacat que l'especificitat dels claustres mereix el reconeixement de la declaració de patrimoni de la humanitat. Reig també ha subratllat que aquesta iniciativa serveix per enfortir els lligams entre Girona i Sant Cugat.

El president d'Amics de la Unesco de Catalunya, Agustí Colomines, ha assegurat que el procés d'agermanament dels claustres demostra la vitalitat cultural de les ciutats petites i mitjanes del nostre país. Colomines s'ha mostrat esperançat d'aconseguir la declaració de patrimoni de la humanitat per als dos elements arquitectònics.

Agustí Colomines

Hem de muntar un projecte d'entusiasme que es converteixi en una iniciativa a favor de l'autèntic patrimoni de la humanistat: la diversitat cultural.


El termini entre l'agermanament i una hipotètica designació dels claustres com a patrimoni de la humanitat oscil·la entre els tres i els quatre anys aproximadament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.